'airBaltic' meitasfirma apstrīd Krājbankas realizēto ķīlu

Nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" pilnībā piederošā SIA "Baltic Airlines" vērsusies Rīgas apgabaltiesā ar prasību pret Krājbanku, apstrīdot komercķīlas tiesību izlietošanu, laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis "Baltic Airlines" valdes loceklis Alnis Vītols.

"Prasības pieteikumu tiesā iesniedzu ar mērķi aizstāvēt kompānijas "Baltic Airlines" intereses," sacīja Vītols. Viņš uzsver, ka pārsūdz Latvijas Krājbankas realizēto "Baltic Airlines", nevis "airBaltic" komercķīlu.

"Pārsūdzības detaļas es jums pat gribot nevaru atklāt, jo visas līgumsaistības ir konfidenciālas, es nevaru atklāt ne strīda būtību, ne citu ar šo faktu saistīto informāciju," piebildis Vītols, norādot, ka pārstāv tikai un vienīgi "Baltic Airlines" nevis kāda konkrēta māteskompānijas "airBaltic" akcionāra intereses.

SIA "Baltic Airlines" pilnībā pieder SIA "TravelLounge", SIA "Baltic Contact Centre", SIA "Baltic Miles", SIA "Online Travel Agency" un SIA "Air Baltic Training".

SIA "Baltic Airlines" iepriekš Uzņēmumu reģistrā iesniedza pretenziju, kurā prasa atsaukt komercķīlu tiesību izlietošanu, jo nav iestājies aizdevuma atmaksas pienākums.

Pēc SIA Lursoft datu bāzē esošās informācijas, SIA "Baltic Airlines" ir devis ķīlu (savu mantu) Latvijas Krājbankai par nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 9,18 miljoniem latu. Kas aiz šīs ķīlas īsti slēpjas, nav zināms. Tā ņemta 2008.gada 5.decembrī (pārjaunota 07.04.2011), kas sakrita ar brīdi, kad toreizējais "airBaltic" vadītājs Bertolts Fliks pieņēma lēmumu par "airBaltic" akciju iegādi no SAS.

Laikraksts atgādina, ka Fliks toreiz noliedza, ka šādi caur "Baltic Airlines" vismaz daļēji finansēta SAS akciju iegāde

Sabiedrībai plašāk zināmais fakts saistībā ar Latvijas Krājbankas komercķīlas realizāciju airBaltic sakarā ir tas, ka 2011. gada 30. novembrī Krājbankas pilnvarnieku grupas vadītājs Jānis Brazovskis nolēma par 224 tūkstošiem latu pārdot Krājbankā ieķīlātās "airBaltic" privātā akcionāra Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) akcijas otram lielākajam "airBaltic" akcionāram – Latvijas valstij, kas tādējādi kļuva par 99,8% "airBaltic" akciju īpašnieci.


Написать комментарий