Lielo pilsētu vadītāji ar Ķīli runās par izglītības refromu

ceturtdiena.lv
ceturtdiena.lv

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) piektdien tiksies ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, lai pārrunātu vairākus būtiskus jautājumus saistībā ar sabiedrībā izskanējušo informāciju par paredzamajām reformām izglītībā, informē asociācija.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt jautājumus par profesionālās izglītības reformas turpmāku īstenošanu un profesionālās izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanu, kā arī pāreju uz galvojumu sistēmu (vaučeriem) vispārējā izglītībā.

Tāpat tikšanās laikā tiks izrunāti arī jautājumi par priekšnoteikumiem vispārējās pamatizglītības apguvei no 6 gadu vecuma, par skolēnu noslodzes maiņu mācību gada ietvaros (mācību gada pagarināšana) un citi pašvaldībām būtiski jautājumi.

"Mēs noteikti atbalstam nepieciešamību veikt reformas, lai uzlabotu apmācību kvalitāti un padarītu izglītību konkurētspējīgāku, tādēļ arī tikšanās laikā paudīsim savu viedokli vairākos būtiskos reformas jautājumos un aicināsim ministru iesaistīt Latvijas lielās pilsētas reformu plānošanas gaitā. Republikas pilsētas, kā nacionālās attīstības centri, nodrošina visu līmeņu izglītības kvalitātes atbilstību, tādēļ uzskatām, ka pilsētu pieredze un skatījums reformu izstrādē ir nenoliedzami nozīmīgs, " skaidro LLPA padomnieks Māris Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Ķīlis iepriekš nācis klajā ar vērienīgiem izglītības sistēmas reformas plāniem, tostarp aicinot diskutēt par mācību gada pagarināšanu, skolotāju skaita mazināšanu, pāreju uz maksas augstāko izglītību un citiem.


Написать комментарий