Rīgā ugunsgrēkā neapdzīvotā mājā iet bojā vīrietis; liesmas nomaļā viensētā paņem divu sirmgalvju dzīvību

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēks neapdzīvotā mājā Rīgā prasījis kāda vīrieša dzīvību, savukārt Indrānu pagastā nomaļā viensētā ugunsnelaimē gājuši bojā divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Piektdien agri no rīta, plkst.04:47, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Lāču ielā, deg dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka neapdzīvotā koka ēkā deg otrā stāva dzīvoklis. Tajā tika atrasts bojā gājis aptuveni 35 gadus vecs vīrietis. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Savukārt ceturtdien no rīta, plkst. 09:50, VUGD saņēma informāciju, ka Lubānas novada Indrānu pagastā ir nodegusi vienstāvu koka dzīvojamā māja 140 kvadrātmetru platībā. Nodegušajā mājā tika atrasti divi bojāgājušie iespējams – 65 gadus veca sieviete un 78 gadus vecs vīrietis. Dzīvojamā māja atrodas nomaļā vietā, tāpēc ugunsgrēku neviens nebija pamanījis, un to atklāja mājas saimnieku radinieks, kas bija atbraucis viņus apciemot. Uguns liesmas pasaudzēja blakus mājai esošo kūti, kurā atradās izsalkuši mājlopi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 35 izsaukumus, dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bija arī pieci maldinoši izsaukumi.


Написать комментарий