VARAM ar pašvaldībām vienojās par turpmāko ciešu sadarbību

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

8. februārī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā notika Latvijas Lielo pilsētu asociācijas diskusija par turpmāko reģionu attīstību un nākamo plānošanas periodu un ES līdzekļu sadales principiem. 

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova informēja, ka diskusija bija konstruktīva un ministrijā ir sadzirdēts pašvaldību viedoklis.
Kulakovas kundze pastāstīja, ka šajā tikšanās reizē konkrēts modelis vēl netika izstrādāts ES fondu sadalei. Nolemts tikties vēlreiz.
“ Ir paņemts pārtraukums, lai detalizēti izstrādātu savus piedāvājumus, lai visu kārtīgi pārdomātu un uz ministriju nāktu ar ļoti konkrētiem priekšlikumiem. Mēs jutām sapratni no ministrijas puses, tagad strādāsim tālāk Mēs cieši sadarbosimies ar Latvijas lielajām pilsētām, strādāsim Lielo pilsētu asociācijā.

Arī es, kā Daugavpils mērs, uzskatu, ka ES naudas sadalē jābalstās ne tikai uz nozaru principu, bet arī reģionālo principu, tas ir ļoti būtisks moments. Tas ļoti stipri nosaka arī Daugavpils tālāko attīstību.”, uzsvēra Žanna Kulakova.

Kulakovas kundze skaidroja, ka Latvijas attīstības stratēģijā skaidri noteikts teritoriālais sadalījums, kas nosaka, ka tāda pilsēta kā Daugavpils ir nacionāla līmeņa centrs. Te ir pakalpojumu, rūpniecisks, kultūras un izglītības centrs, tas noteikti ir jāņem vērā ES finansējuma sadalē pašvaldību projektiem, kas veicinās attīstību un pavērs jaunas iespējas mūsu pilsētai.


Написать комментарий