Ugunsgrēkā cietuši 5 jaunieši

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.marta plkst. 6:30 līdz 21.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 28 izsaukumus. Kopumā dzēsti 14 ugunsgrēki, no tiem viens kūlas ugunsgrēks, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki.

Vakar, plkst. 23:35, VUGD saņēma informāciju, ka Priekuļu novadā, Priekuļu pagastā, Jāņmuižā, dienesta viesnīcas tualetes telpā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu ēkas ceturtā stāva tualetē ir stiprs piedūmojums un plastmasas ventilācijas caurulē gruzd lupatas un papīri. Nodzēšot ugunsgrēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka tā iemesls ir izmesta nenodzēsta cigarete, kas izraisīja lupatas, tukšas cigarešu paciņas un papīru gruzdēšanu ventilācijas caurulē. Ugunsgrēkā cieta pieci 15 līdz 21 gadu veci jaunieši, kas ugunsgrēku bija dzēsuši ar ugunsdzēšamajiem aparātiem un saindējušies ar dūmiem.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts viens kūlas ugunsgrēks. Pērnā gada zāle dega Daugavpilī Nometņu ielā piecu hektāru platībā. Šogad kopumā reģistrēts jau 61 kūlas ugunsgrēks.
 


Написать комментарий