ES dalībvalstu žurnālisti iepazīs dzīvi Latvijas laukos

foto nekrize.lv
foto nekrize.lv

Lai iepazītos ar lauksaimnieku situāciju Latvijas laukos, trešdien vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu žurnālisti un ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisāra Dačiana Čaloša galvenais runasvīrs Rodžers Vaits, informē Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) un "Zemnieku saeima".

ES valstu masu medijus esot ieinteresējusi Baltijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvju aktīvā noraidošā nostāja ES sagatavotajiem priekšlikumiem par Kopējās Lauksaimniecības politikas reformu 2014.–2020.gadam, skaidro lauksaimnieku organizācijas.

Lai klātienē iepazītos ar lauksaimnieku situāciju Latvijā, Latvijā ieradīsies 11 žurnālisti no Lielbritānijas, Polijas, Dānijas, Nīderlandes, Luksemburgas, Īrijas, Slovēnijas, Ungārijas, Francijas un Vācijas.

Vizītes laikā žurnālisti tiksies ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu un diskutēs par taisnīgiem tiešajiem maksājumiem ES dalībvalstu zemniekiem. Dienas pirmajā pusē žurnālisti viesosies zemnieku saimniecībā "Eimuri", kas nodarbojas ar lopkopību un apsaimnieko 188 hektārus zemes. Pēcpusdien ES valstu žurnālisti dosies uz saimniecību "Vecvindas" Blomes pagastā, Smiltenes novadā, kas nodarbojas ar graudkopību un audzē graudus pārtikai un sēklai un sagatavo ilggadīgo zālāju sēklas. Žurnālisti viesosies arī AS "Trikātas siers".

Pēc iepazīšanās ar Latvijas saimniecībām vakarā paredzēta diskusija un vakariņas Dikļu pilī.

Jau vēstīts, ka Latvija asi iestājas pret Eiropas Komisijas priekšlikumu nākamā perioda savienības daudzgadu budžetā, kas cita starpā paredz, ka ES jauno dalībvalstu, tai skaitā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieki 2020.gadā turpinātu saņemt viszemākos lauksaimniecības tiešmaksājumus. Baltijas lauksaimnieku organizācijas definējušas vienotu nostāju, ka tiešo maksājumu apjomam visās ES dalībvalstīs ir jābūt līdzīgam.

Ceturtdien ES dalībvalstu žurnālisti dosies uz Igauniju, lai apmeklētu lauku saimniecības un iepazītos ar lauksaimnieku situāciju Igaunijā.


Написать комментарий