Par labāko Latgales bārmenu atdzina Irinu Miļanoviču ar oriģinālo kokteili “Paradīzes putniņš”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Bārmene Irina Miļanoviča, kura strādā bārā “Lobby”, kas atrodas “Park Hotel Latgola, tika uzreiz pie divām balvu nominācijām, notikušajā vakardienas Latgales bārmeņu konkursā restorānā “Plaza”. 

Irina ne tikai bija pati labākā šajā konkursā, bet arī viņas kokteilis “Paradīzes putniņš” tika atdzīts par labāko Latgales kokteili. Uzvara nāca ne bez grūtībām, jo sacensties kurš labāk, precīzāk un skaistāk uztaisīs kokteili, viņai nācās spēkoties ar vēl 12 konkursa dalībniekiem, kuri pārstāvēja visdažādākos Daugavpils bārus un restorānus: “Klondaika”, “Tex-Mex”, “Čili pica”, “Plaza”, “Banzai”.

Viens no sacensību uzdevumiem bija jautrais konkurss, kurā pārbaudījās bārmeņu profesionālā meistarība: vajadzēja kā saka “uz aci” nomērīt 40 ml mīļākā pirātu dzēriena – stipro rumu Havana Club Anejo 3 Anos. Pats dāsnākais bija bārmenis no “Klondaikas” (Alejas iela 77) Pāvels Skurjats, kurš saviem apmeklētājiem bija gatavs ieliet veselus 60 ml, paredzēto 40 vietā. Vistuvāk vajadzīgajam standartam bija konkursa uzvarētāja Irina, viņai mērtraukā bija 37 ml. 

Kokteiļu nosaukumi runāja paši par sevi: “Karību zvaigzne”, “Lai dzīvo Kuba!”, “Tropiskais zelts”, “Pavasara saulriets”, “Saldā inde”, “Plāns B”. Konkursā valdīja lielas kaislības, kokteiļi izbrīnīja ar savu ārējo izskatu, garšu, krāsu un aromātu. Lielo spriedzi neturēja arī glāzes, kuras džinkstēja bārmeņu rokās. Publika no visiem spēkiem atbalstīja dalībniekus un degustēja septiņas minūtēs pagatavotos oriģinālos kokteiļus. Par tehniskās puses pareizību līdz sekoja, viens no labākajiem bārmeņiem Latvijā, Ivars Rutkovskis ar iesauku Biezpiens. Pie tiesāšanas tika ņemts vērā viss: māka neizliet ne pili, neizbērt ledu, pareizu turēt glāzi, pareizi liet dzērienus utt. 

Un tā jau, no kokteiļiem pārkarsušos skatītājus ar savām karstajām dejām priecēja meitenes no grupas “Chick & Shick”, bet par muzikālo pavadījumu rūpējas daudziem labi pazīstamais Dj Gatis. 

Šoreiz visu goda pjedestāli aizņēma daiļa dzimuma pārstāves. Kā atzina Latvijas bārmeņu federācijas vadītājs Raitis Akerblūms, ka Latgale turas uz brīnišķīgo sieviešu pleciem, ko pierādīja arī konkurss. “Pie jums ir ļoti drosmīgas meitenes, kuras nebaidās eksperimentēt un veidot, radot ļoti interesantus un pēc garšas neparastus kokteiļus”,- bija pārliecināts mūsu valsts galvenais bārmenis. Un tā, sudrabs, pilnīgi pelnīti tika bārmenei no “Čili picas” Ilzei Jagovkinai ar savu kokteili “Floral dance”, izdaiļotam ar orhidejas ziediem, bronza aizgāja pie kolēģes Svetlanas Onoško un kokteiļa “Tropiskais zelts”. Goda tituls “Publikas mīlulis” tika pavisam dāsnajam bārmenim Pāvelam Skurjatam no bāra “Klondaika”. Bet konkursu noslēdza ar lielisku bārmeņa šovu Ivars Rutkovskis. 

Vērts pieminēt, ka jau piekto reizi pēc kārtas, Latgales bārmeņu konkursu organizē un aizvada Latgales bārmeņu kluba (LBK) priekšsēdētājs Deniss Smirnovs un LBK loceklis Oļegs Porietis. Viņi uzskata, ka šis konkurss palīdz noskaidrot ne tikai pašu labāko, bet arī apvieno bārmeņus un paaugstina viņu profesionālo līmeni.
 


Написать комментарий