Latvijā atklās E-prasmju nedēļu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pirmdien sāksies E-prasmju nedēļa, kas Latvijā šogad risināsies trešo gadu pēc kārtas, informē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijā (LIKTA).

E-prasmju nedēļas laikā notiks informatīvi semināri, diskusijas un pasākumi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmumos, pašvaldībās, skolās un bibliotēkās, demonstrējot elektronisko prasmju nozīmi izglītības ieguvē, karjeras attīstībā un nodarbinātībā, kā arī ikdienā – uzlabojot dzīves kvalitāti digitālajā laikmetā.

E-prasmju nedēļa pirmdien plkst.11 tiks atklāta "ES Mājā" ar politikas veidotāju diskusiju ar sociālajiem partneriem. Savukārt pēcpusdienā būs iespējams sekot interneta tiešraidei no diskusijas "IKT rīki izglītībā", kur izglītības sektora, IKT industrijas pārstāvji un jaunieši apspriedīs inovatīvu tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā.

E-prasmju nedēļas atklāšanā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP), Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, LIKTA prezidente Signe Bāliņa un IKT nozares pārstāvji.

Otrdien norisināsies seminārs uzņēmējiem "E-iespējas uzņēmējiem", apskatot valsts un privātā sektora piedāvātās e-iespējas uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanai un to saziņai ar valsti, kā arī informējot par IKT apmācību iespējām mazajiem un mikro uzņēmumiem konkurētspējas un produktivitātes veicināšanai.

Trešdien paredzēta konference "E-iespējas iedzīvotājiem", kurā tiks runāts par šai auditorijai aktuāliem e-pakalpojumiem un prasmēm. Pasākumus būs iespējams vērot interneta tiešraidēs – mājaslapā.

Savukārt ceturtdien pirmo reizi E-prasmju nedēļas ietvaros Latvijā notiks "IKT karjeras diena", kuras laikā 9.-12.klašu skolēniem būs iespēja iepazīties ar IKT nozari saistīto profesiju noslēpumiem, apmeklējot ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām saistītos uzņēmumus un organizācijas.

E-prasmju nedēļas laikā darbosies digitālais skaitītājs, kas mērīs iedzīvotāju aktivitāti gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs, piedaloties nedēļas pasākumos un lietojot e-pakalpojumus. E-prasmju nedēļa noslēgsies piektdien.

Jau ziņots, ka šogad Eiropas E-prasmju nedēļas uzmanības centrā ir jaunieši un viņu karjeras iespējas saistībā ar e-prasmēm un IKT specialitātēm, kā arī e-prasmēm un IKT risinājumiem mazajiem un mikro uzņēmumiem


Написать комментарий