Daugavas ūdens līmenis pagaidām nepārsniedz trīs metrus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ziņo civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis portālam Gorod.lv, tad pašreizējais Daugavas ūdens līmenis Daugavpils apkaimē sastāda 2,6 metrus. Atgādināsim, ka ledus iešana mūsu pilsētas apkaimē sākās 22. martā.

Pēc V. Ruskuļa ziņojuma, situācija kopumā, pagaidām ir ļoti laba, sūdzības par appludināšanu no iedzīvotājiem nav saņemtas. Ledus pamatmasa jau ir aizgājusi, un no sastrēgumiem šogad ir nācies izvairīties. Tagad caur mūsu pilsētu plūst ūdens masas no Krāslavas un Piedrujas. 

Vakar Daugavas ūdens līmenis bija augstāks nekā šodien un sastādīja 3 metrus, sestdien – 2,34 m. Hidrologi prognozē, ka šī gada līmenim nevajadzētu celties vairāk par 4-5 m. Ja viņu prognozes piepildīsies, tad problēmām ar plūdiem Daugavpils apkaimē nevajadzētu būt. Ja, ūdens līmenis necelsies augstāk par 6 metriem, tad arī Grīvu kapiem nedraud appludināšana, ziņo V.Ruskulis. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Daugavas ūdens līmenis bija pacēlies līdz 6,81 metram, bet 2010 gadā līdz 7,72. Priekš Daugavpils bīstami augsts ūdens līmenis ir 7,8 m.
 


Написать комментарий