Latvijā marta sākumā 29 nodokļu maksātāju parāds valstij bija vairāk nekā viens miljons latu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijā marta sākumā 29 nodokļu maksātāju parāds valstij bija vairāk nekā viens miljons latu, un tas ir par diviem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par 100 lielākajiem parādniekiem budžetā 1.martā.

Kopumā Latvijā simts lielākie nodokļu parādnieki marta sākumā valstij bija parādā 104,658 miljonus latu, un tas ir par 2,9% mazāk, salīdzinot ar mēnesi iepriekš.

Lielāko nodokļu parādnieku saraksta augšgalā jau vairākus mēnešus ir privātpersona Jevgeņijs Jakovļevs, kura parāds 1.martā veidoja 10,799 miljonus latu.

Datubāzes "Lursoft" informācija liecina, ka šai personai pieder uzņēmums "Namu pārvalde Maskavas". Nevienā citā uzņēmumā viņš nav ne valdes loceklis, ne dalībnieks. Iepriekš Jakovļevs bijis vienīgais īpašnieks arī "Strojtrans", kas nodarbojas ar būvniecību, augkopību un lopkopību, kokmateriālu, būvmateriālu un santehnikas ierīču vairumtirgotājā "Kresko konsultācijas", vairumtirgotājā un programmēšanas pakalpojumu sniedzējā "Internet house", būvniecības un būvmateriālu vairumtirdzniecības uzņēmumā "Betasistem". Viņam piederējuši arī 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Penta Plus", kas gan tagad ir likvidēts.

Otrs lielākais nodokļu parādnieks marta sākumā bija metālizstrādājumu vairumtirdzniecības uzņēmums "Metalex", kura parāds bija 4,01 miljons latu. Šis uzņēmums pieder Jānim Slīzinam un pērn jūlija beigās mirušajam Kasparam Ondzulim.

Trešais lielākais nodokļu parāds – 3 866 miljoni latu – savukārt bija degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā vairumtirgotājam "Nafta Trading", kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas privātpersona Aleksejs Miknevičs, liecina "Lursoft" informācija.

Saskaņā ar VID datiem ceturtais lielākais nodokļu parādnieks ar 2,553 miljonu latu parādu ir sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Lido" par maksātnespējīgu pasludinātais meitasuzņēmums "Dizaina projekti". Tam seko privātpersona Ēriks Mingazetdinovs ar 2,417 miljonu latu parādu. Vēl vienai privātpersonai – Andrejam Danengiršam – parāds valstij 1.martā veidoja 2,373 miljonus latu.

Savukārt saraksta septītajā vietā ar 2,029 miljonu latu parādu ierindojies atkritumu un lūžņu vairumtirgotājs "Konti". Saskaņā ar "Lursoft" datiem "Konti" pieder divām Latvijas privātpersonām – Jurijam Apončikam un Vladimiram Ļifanovam.

Privātpersona Agris Krūze ierindojies saraksta astotajā vietā ar 1,991 miljona latu aktuālo parādu. Viņam seko Ģirts Leimanis ar 1,899 miljonu latu parādu un uzņēmums "Auto CV", kurš valstij nodokļos 1.martā nebija samaksājis 1,626 miljonus latu. "Lursoft" informācija liecina, ka šis uzņēmums nodarbojas ar automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanu, un tā vienīgais īpašnieks ir Mārtiņš Sprincis.

Simts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā marta sākumā iekļauti arī tādi uzņēmumi un privātpersonas kā Valentīns Kokalis (1,07 miljoni latu), Jeļena Lapsa (835,2 tūkstoši latu), "Pilsētmāju institūts "Urban Art"" (796,9 tūkstoši latu), Rita Tovanceva (790,3 tūkstoši latu), "Maiznīca Ieva" (733,9 tūkstoši latu), "Carnikavas konservi" (723,5 tūkstoši latu), "Zemgales metāls" (644,8 tūkstoši latu), "SMS ShipManagement" (528,7 tūkstoši latu) un citi.


Написать комментарий