Daugavpilī ar 80% domes finansējumu sāksies divu māju siltināšana 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī programmas - energoefektivitātes paaugstināšana daudzdzīvokļu mājās, ietvaros, kur pašvaldība apmaksā 80% sākot ar dokumentācijas izveidi un beidzot ar celtniecības darbiem mājas siltināšanā, uzsāks darbu pirmajā mājā Kandavas ielā 4.

Rekonstrukcijas darbus veiks PS “TB Būve”, kura uzvarēja izsludinātajā konkursā ar kopējo summu par 192 197,77 latiem. Par 12 990 latiem celtniecības darbus uzraudzīs PS “IN PRO”. Saistībā ar šo projektu, DDzKSU bija izsludinājis iepirkumu par kredīta paņemšanu, lai veiktu celtniecības darbus, bet iepirkumu rezultāti nav zināmi.

Rekonstrukcijas projekta ietvaros tiks aizvadīta ēkas rekonstrukcija, apkures sistēmas rekonstrukcija, ūdensapgādes sistēmas rekonstrukcija, tiks uzstādīta tālvadības uzskaites sistēma. Katra dzīvokļa apsildāmā ierīce būs aprīkota ar siltumregulējošo vārstu, kurš atļaus, pēc nepieciešamības, regulēt siltumu katrā istabā. Pie tam, uz katras apsildāmās ierīces būs skaitītājs, kurš saskaitīs izlietotā siltuma daudzumu, tas ir, ka dzīvokļa īpašnieki maksās par to cik ir iztērējuši. Bez visām augstākminētajām ierīcēm, apkures sistēma būs aprīkota ar speciālajiem regulatoriem, kuri līdzsvaros visu sistēmu un izlīdzinās temperatūru visās caurulēs un atzaros. 

Dzīvojamā mājā Kandavas ielā jau ir automatizēts siltummezgls un mainīt to nevajadzēs. Siltās un kārstās ūdensapgādes sistēmas renovācijas ietvaros, visos dzīvokļos tiks uzstādīti augstākās klases ūdensskaitītāji. Visi šie skaitītāji būs uzstādīti ar tālvadības nolasīšanas sistēmu, iedzīvotājiem nevajadzēs pašiem norakstīt karstā un aukstā ūdens skaitītāju mērijumus. 

Pēc vicemēra Vjačeslava Širjakova ziņojuma, pavasarī, pilsētas programmas ietvaros sāksies otrās ēkas renovācija – Imantas ielā 35. Šeit par konkursa uzvarētājiem (vienkāršota renovācija) uzvarēja SIA “Ditton Būve”, kura par savu pakalpojumu sniegšanu saņems 116 779,22 latus. Kas uzraudzīs šo celtniecību, oficiālas informācijas pagaidām nav. 

Tas nozīmē, ka renovācijas process ir izkustējies. Pašvaldība cer, ka pēc tā, kad iedzīvotāji varēs salīdzināt iztērēto naudu uz renovāciju un rēķinus par renovētas mājas apkuri, šī programma kļūs pieprasīta un dome turpinās viņas atbalstu. 

Daudzas pilsētas ēkas, kuras apkalpo privātfirmas arī sāks renovācijas projektus, tikai Eiroprojekta ietvaros, ES apmaksā 50%, piemēram, vienu no Imants ielas ēkām. Precīzu skaitli ar šādām ēkām nevar nosaukt, jo apkalpojošās privātfirmas neatskaitās domei par savām darbībām.
 


Написать комментарий

Malači, laikam jau būs labi, tikai kā pieaugs iedzīvotāju maksa par šo aktivitāti.