Daugavpils novada iedzīvotājus satrauc Visaginas AES un klaiņojošie suņi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās nedēļas preses konferencē, Daugavpils novada pārstāvji informēja par tradicionālajām pašvaldības vadītāju un speciālistu tikšanās reizēm ar pagastu iedzīvotājiem, kuras tika aizvadītas martā. Notika 10 tikšanās, uz kurām kopā ieradās vairāk nekā 500 cilvēku.

Uz tikšanos Skrudalienu pagastā atnāca, apmēram, 100 vietējo iedzīvotāju, bet dažos citos pagasta centros, dažreiz savācās ne vairāk kā 30-40 cilvēku.

Pēc domes izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, cilvēkus interesēja visdažādākie jautājumi. Daudzus satrauca iespējamā Visaginas AES būvniecība Lietuvā, īpaši pēc daudzajām Latvijas un reģionālo masu mēdiju publikācijām.

Citus interesēja ielu apgaismošana, pieturas skolas autobusam. Joprojām, Daugavpils novadā ir aktuāla problēma ar tā saucamajām “točkām” un klaiņojošiem suņiem, kuri biedē mierīgos iedzīvotājus.

Iedzīvotāji arī jautāja par nepieciešamību izveidot pagastos pašvaldības policiju, un kādus profilaktiskus pasākumus viņi veiktu kopā ar vietējiem iedzīvotājiem. Satrauca iedzīvotājus arī jautājums par skolotāju ceļa tēriņu apmaksu, tiem kuri brauc uz novadu no pilsētas, kā arī nodrošināt skolas ēdnīcas ar vietējo zemnieku produkciju.

Vārdu sakot, kā atzīmēja Kezikas kundze, pagasta iedzīvotājus satrauc daudzas problēmas, viņi ir atvērti dialogam un ir gatavi sadarboties ar Novadu domi. Pašvaldība uzklausīja un ņēma vērā visas izskanējušās pretenzijas un piedāvājumus, un centīsies kaut ko darīt lietas labā.
 


Написать комментарий