Daugavpils novada jauniešiem nebūs iespējas strādāt šī gada vasarā

foto profvesti.org
foto profvesti.org

Daugavpilī jau no marta sākuma notika jauniešu reģistrācija, kuri vēlējās vasarā pastrādāt pilsētas labā un nopelnīt nedaudz naudas. Bija ņemta vērā pagājušā gada nepatīkamā pieredze, un liela daļa varēja reģistrēties internetā. 

Pēc Jauniešu departamenta vadītāja Teodora Bikovska vārdiem, šogad tiek plānots ar darbu vasaras periodā nodrošināt 340 pusaudžu, vecumā no 13 līdz 14 gadiem, un 728 jauniešus, vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Ja pusaudži strādās skolās, tad vecākie jaunieši strādās pilnu darba dienu 8 pašvaldības uzņēmumos.

Toties Daugavpils novada jauniešiem, šajā sakarā atkal nav paveicies: viņiem neviens vasaras periodā nepiedāvās darbu. Pašvaldība uzskata, ka jauniešiem laukos ir tāpat ko darīt vasarās garajās dienās. Piemēram, palīdzēt saimniecībā, aplīdzēt apstrādāt dārzu, sagatavot un novākt sienu utt. 

Pēc Novadu domes vadības domām, pilsētā šo problēmu var atrisināt daudz vieglāk, jo tur ir daudz firmu un organizāciju, kurās var iekārtot jauniešu uz darbu vasaras periodā. Novadā pietiek ar to, ka tiek izmantoti “simtlatnieki”, lai sakoptu kārtībā teritoriju.
 


Написать комментарий