Pavļuts: līdz šim Latvija no ES sankcijām pret Baltkrieviju nav būtiski cietusi, bet turpmāk situācija var mainīties

foto kasnotiek.com
foto kasnotiek.com

Līdz šim Latvija no Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām pret Baltkrieviju nav būtiski cietusi, bet turpmāk situācija var mainīties, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Viņš norādīja, ka atsevišķas lielās Eiropas dalībvalstis labprāt būtu redzējušas nopietnākas sankcijas pret Baltkrieviju un pilnīgi noteikti būs apņēmības pilnas turpināt izdarīt spiedienu uz Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu.

"Viennozīmīgi. Tāpēc mums jārēķinās ar varbūtību, ka gadījumā, ja Baltkrievijas režīms veiks kādas turpmākas darbības, kas Eiropai no cilvēktiesību viedokļa liksies kliedzoši nepieņemamas, piemēram, kādi bija nesenie sasteigtie nāvessodi, vai arī būs kāda asimetriska ekonomiska pretreakcija, tad es domāju, ka no ES varētu sekot nākamais solis. Mums ir jāsaprot, ka stāsts vēl nav beidzies. Šis periods Latvijai vēl nesa salīdzinoši pozitīvu rezultātu, bet turpmāk tas var tā arī nebūt," teica Pavļuts.

Uz jautājumu, vai, ņemot vērā, ka Latvija un Slovēnija iestājās pret būtisku sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, ES par šo pozīciju vēlāk varētu atspēlēties, Pavļuts atbildēja noraidoši. "Nē. Un es šādam viedoklim īsti nepiekrītu. Tas, ka ES dalībvalstis aizstāv savu ekonomiku, ir tikai normāli. Latvija nekādā gadījumā nerosina ignorēt Baltkrievijas režīma pastrādāto, kas ir nepieņemami gan ES, gan arī pārējai civilizētajai pasaulei. Mēs tikai rosinām lietot tādu spiedienu, kas vienlaicīgi nesaspiež mūsu ekonomisko izaugsmi. Tā arī ir visa jēga," sacīja Pavļuts.


Написать комментарий