Ščipčinskis: Vienotības problēma ir nespējā formulēt konkrētus mērķus

foto diena.lv
foto diena.lv

Vienotībai kā partijai nav vainas, bet problēma ir kopējā politisko spēku dienaskārtībā. Tā nav koncentrēta uz Latvijas problēmām, - viesojoties laikraksta Diena un portāla Diena.lv raidījumā Dienas rīts izteicās viens no biedrības Latvijas attīstībai dibinātājiem, Vienotības pēdējo divu priekšvēlēšanu kampaņu organizators Ainārs Ščipčinskis.

“Ņemot vērā Vienotības plašumu un dažādās tajā pārstāvētās sabiedrības grupas, partijā iekšēju vai kādu citu iemeslu dēļ koncentrēta mērķu uzstādīšana nenotiek”, sarunā ar Dienas komentāru nodaļas vadītāju Andreju Panteļējevu uzsvēra Ščipčinskis.

Viņaprāt, lielākā Latvijas problēma slēpjas politisko partiju dienaskārtībā. Tā nav centrēta uz problēmām, kādas Latvijā ir, uzskata Ščipčinskis: “Jautājums nav partiju skaitā, bet spējā vienoties par kopēju mērķi. Jautājums Latvijai – vai spējam nospraust ilgtermiņa mērķi un uz to virzīties.”

Vaicāts par to, vai viņa pārstāvētā biedrība Latvijas attīstībai plāno pārtapt politiskā partijā, kuras dienaskārtība koncentrēsies uz valsts pamatproblēmām, Ščipčinskis konkrētu atbildi nesniedza. “Man ir grūti pateikt, kā tas rezultēsies. Tas mērķis bija izveidot biedrību laikā, kad nav nekādu vēlēšanu, ar tām saistītās ažiotāžas un drudža. Šobrīd formulējam idejas, ko apspriedīsim gan ar politiķiem, gan arī ar sabiedrību.” 


Написать комментарий