Fotogrāfs Anatolijs Kivrins: Jo vecāki ir cilvēki, jo interesantāk ir viņus fotografēt

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kultūras pilī ir atklāta slavenā fotogrāfa Anatolija Krivina portretu fotoizstāde ar nosaukumu „No gada uz gadu” («Из года в год»). Skatītāju uzmanībai tiek piedāvāta 35 melnbalto fotoportretu galerija, kura tika radīta 10 gadu laikā.

Darbu autors Anatolijs Krivins Gorod.lv pastāstīja, ka šī ir portretu sērija, kuras uzmanības centrā ir cilvēki no dzimšanas līdz vecumam. Izstādi sāk mazo bērnu portreti: franču Lionā dzimušais mazdēls Pariss, mazmeita skaistule Nikita (kā slavenajā filmā), kura pašlaik dzīvo Ženevā, vēl viens mazdēls Aleksejs, kurš pirmo reizi brauc ar velosipēdu, Marokas zēns ar baltu balodi, bērni, kuri spēlē kariņus. Pakāpeniski personāži kļūst vecāki – tā ir Daugavpils „perestroikas laika” „zelta” jaunatne, tie ir studijas modeļu, nepazīstamās sievietes un citu personāžu portreti. 

Jāpiemin, ka Daugavpils teātra aktieru portretu, kas rotā teātra foajē, autors arī ir Anatolijs Krivins. Pēc viņa vārdiem, tas ir viņam vistuvākais darbs, jo tā tapšana bijusi ilga un sarežģīta, aizņēmusi daudz laika, paņēmusi daudz spēka, taču rezultāts ir tā vērts. Izstādē nav prezentēti visi 25 portreti, bet tikai, viņaprāt, veiksmīgākie. 

Fotogrāfs atzinās, ka nolēma prezentēt publikai tos darbus, kuri patīk viņam pašam. „Manos portretos nav nejaušu cilvēku, man nepatīk fotografēt nepazīstamus cilvēkus. Esmu pamanījis likumsakarību: jo vecāki ir cilvēki, jo interesantāk man ir viņus fotografēt. Jo ar vecumu parādās ne tikai grumbiņas un slimības, bet cilvēka sejā, acīs, uz ādas atspoguļojas viss nodzīvotais mūžs ar tā zaudējumiem un priekiem. Pārmaiņas ļauj ieskatīties cilvēka dvēselē”, - ir pārliecināts slavenais fotogrāfs. 

Apsveikt sakarā ar izstādes atklāšanu bija sapulcējušies koleģi no fotostūdijas „Ezerzeme-F”, kuri novēlēja, lai būtu radošie panākumi, fantāzija un jaunās izstādes. Stūdijas vadītājs Viktors Savčenko atzīmēja, ka fotografēt cilvēkus nav vienkārši, bet ar melnbalto fotogrāfiju risķē nodarboties tikai daži. 

Teodors Rudāns atzīmēja, ka ir nepateicīgi runāt par fotoizstādi, tā ir jāredz, lai veidotu savu viedokli un saprastu autora pasaules uztveri. Iesakam mūsu pilsētas iedzīvotājiem izmantot šo iespēju un apskatīt fotogrāfa darbus, apmeklējot izstādi Kultūras pils foajē.
 



Написать комментарий