Latvijas bokseri praktiski zaudē cerības startēt Londonas olimpiskajās spēlēs

foto ventasbalss.lv
foto ventasbalss.lv

Pēc Nikolaja Grišuņina un Artūra Ahmetova trešdien kvalifikācijas turnīrā Turcijā piedzīvotajiem zaudējumiem Latvijas bokseri praktiski zaudēja izredzes startēt Londonas olimpiskajās spēlēs.

Pretendējot uz vietu pusfinālā, Grišuņins svara kategorijā līdz 81 kilogramam palika zaudētājos pret turku Bahramu Muzaferu, liecina rīkotāju informācija. Latvijas Boksa federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs aģentūru BNS informēja, ka cīņas iznākums nav bijis viennozīmīgs, un tiesnešu lēmumā sava loma bijusi arī Turcijas faktoram. Lai izcīnītu olimpisko ceļazīmi, šajā svara kategorijā jāiegūst vismaz 3.vieta.

Pēdējais no pieciem Latvijas bokseriem cerības uz startu Londonā zaudēja Artūrs Ahmetovs svarā līdz 64 kilogramiem, kurš ceturtdaļfinālā ar 12:19 piekāpās moldāvam Dmitrijam Galagotam. Jau iepriekš Trabzonā kvalifikācijā pēc zaudējumiem izstājās Dmitrijs Gutmans (56 kg), Artjoms Ramlavs (60 kg) un Ņikita Maculevičs (virs 91 kg).

Teorētiski Latvijas bokseri var cerēt, ka citu valstu federācijas neizmantos visas iegūtās kvotas, taču praktiski uz šādu labvēlīgu pavērsienu cerēt nav pamata.


Написать комментарий