Streļčenoks brīdina politiķus – nelabvēļus: neesmu nekāds puišelis

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

"Ja daļa no politiķiem, kuri vienbalsīgi pirms pieciem mēnešiem ievēlēja mani Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatā, domāja, ka es esmu puišelis, kurš nebūs spējīgs strādāt, tad viņi kļūdījās," telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" paziņoja KNAB šefs Jaroslavs Streļčenoks, komentējot pēdējā laikā publiski pausto kritiku par pārkāpumiem birojā.

Jau ziņots, ka īpaši aktīvi pēdējā laikā KNAB darbību kritizē apvienības „Saskaņas centrs” politiķi Andrejs Elksniņš un Jānis Ādamsons, kuri vērsuši uzmanību uz viņu rīcībā esošām ziņām, ka KNAB varētu būt daudz nopietnāki pārkāpumi nekā informācijas noplūde.

"Pie manis vēršas arvien vairāk iedzīvotāju, profesionāļu un arī pašu tiesībsargājošo iestāžu un KNAB pārstāvju, lai paustu savu viedokli un stāstītu par tām nelikumībām, kuras pašlaik pieļauj valsts vara un valdošā koalīcija," klāstījis Elksniņš, norādot, ka, spriežot pēc sarunās dzirdētā, informācijas noplūde, iespējams, esot vien "ziediņi" salīdzinājumā ar visiem pārējiem pārkāpumiem, kas tiek pieļauti KNAB.

Savukārt Streļčenoks raidījumā „900 sekundes” uz šo kritiku atbildēja, ka ir nācis strādāt visus piecus termiņā paredzētos gadus KNAB vadītāja amatā, un solījis pret visiem politiķiem attiekties taisnīgi un objektīvi. Apgalvojumi par KNAB simpātijām kādiem konkrētiem politiskiem spēkiem nav korekti.

„Ja Saeimas deputāti man deva tik lielu, pirms pieciem mēnešiem vienbalsīgi ievēlot par biroja vadītāju, dīvaini, ka, ja tagad viņu rīcībā ir ziņas par nelikumībām KNAB, bet viņi pie manis nav vērsušies, lai uz tām norādītu,” ironizēja Streļčenoks.

„Gribu dot signālu, ka birojā strādā godīgi cilvēki, kas te atnākuši kalpot sabiedrības interesēm,” norādīja Streļčenoks, uzsverot, ka tiek darīts viss, lai attīrītos no negācijām un politiķi nevarētu atkal runāt par biroja likvidēšanas vai reorganizēšanas nepieciešamību.

KNAB šefs savam priekštecim Normundam Vilnītim pārmeta gan to, ka sagrauta biroja kontroles sistēma, gan nesaimnieciskumu, kas novedis pie cēloņu ķēdes, ka šāda informācijas noplūde varējusi notikt. Finanses bijušas nepieciešamas gan IT kontroles uzlabošanai, lai varētu novērst iespēju nopludināt KNAB rīcībā esošos datus, gan arī darbinieku motivēšanai, lai nerastos kārdinājums mantkārīgos nolūkos izpaust informāciju.


Написать комментарий