Breiviks tiesā atvainojies viena nogalinātā radiniekiem un vairākiem cietušajiem

Norvēģu terorists Anderss Bērings Breiviks, kura sarīkotajos teroraktos Oslo pērn jūlijā gāja bojā 77 cilvēki, pirmdien tiesā atvainojies viena sprādzienā valdības kvartālā bojāgājušā radiniekiem un vairākiem cietušajiem, vēsta ārvalstu mediji.

Breiviks atvainojies sava sarīkotā sprādziena valdības kvartāla viena bojāgājušā radiniekiem un ievainotajiem, kuri nav bijuši valdības darbinieki, bet bija nejauši garāmgājēji. Atvainoties pārējo upuru radiniekiem Breiviks atteicies.

Ekstrēmists paziņoja, ka 22. jūlija uzbrukumā ir "zaudējis pilnīgi visu", savu ģimeni un draugus, tāpēc viņš saprotot zaudējumus, ko nodarījis citiem.

Lai tiktu prom no Utejas salas, Breiviks esot plānojis izmantot nelielu lidmašīnu, ko viņš grasījies, kā pats uzsvēra – "atsavināt" netālu esošajā lidlaukā. "Es noskaidroju, kā to vadīt – noskatījos "YouTube" video," viņš pastāstīja, izraisot smieklus tiesas zālē.

"Tas pievērstu vēl lielāku preses uzmanību. Ja, piemēram, [es] aizlidotu uz Krieviju, mani deportētu, bet to plaši atspoguļotu masu medijos," skaidroja Breiviks.

Jau vēstīts, ka norvēģu labējais ekstrēmists Breiviks pagājušajā nedēļā stājās tiesas priekšā par jūlijā sarīkotajiem uzbrukumiem.

Pērn 22.jūlijā Breiviks sarīkoja divus teroraktus. Ekstrēmists atzīst, ka sarīkoja sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, kurā gāja bojā astoņi un ievainoti vairāki cilvēki, bet vēlāk, pārģērbies par policistu, sarīkoja apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur ekstrēmists nogalināja 69 cilvēkus.


Написать комментарий