Daugavpils tiks galā ar sarežģījumiem, kas ir iespējami vienlaicīgi rekonstruējot vairākas ielas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, šogad Daugavpilī turpinās pagājušajā gadā iesāktās pašvaldības aktivitātes, kuru mērķis ir piesaistīt tūristus mūsu pilsētā. Vasarā pilsētā sāksies vai turpināsies dažādu eiroprojektu ietvaros paredzēti darbi, kad tiks rekonstruētas ielas, nomainītas komunikācijas un tiks veikti citi pilsētas labiekārtošanas darbi.

Portāls Gorod.lv nolēma uzzināt no būvniecības koordinatora Daugavpilī Vjačeslava Širjakova, vai pilsētas vadībai ir plāns, kā pasargāt tūristus, kurus tik aktīvi mēģina piesaistīt pilsētā, no grūtībām pārvietojoties pa pilsētu, kurā vairākās ielās notiek remonta darbi. 

V.Širjakovs atzīmēja, ka šogad tiešām tiek turpināti ūdens saimniecības attīstības projekta darbi un siltumtrases nomaiņas projekta darbi. Visdrīzāk sāksies arī 18.Novembra ielas, tramvaju sliežu, Komunālās, Vidzemes, Ventas un citu ielu rekonstrukcijas darbi.

Pēc vicemēra domām, šāds projektu ietvaros reazlizēto darbu skaits ir ļoti pozitīvs moments, jo dažās citās pašvaldībās pastāv lielas problēmas ar eironaudas apgūšanu. Daugavpils ļoti veiksmīgi izmanto iespēju un piesaista eiroprojektu naudu pilsētas attīstībai. Daļa no projektu ietvaros paredzētajiem darbiem tiks realizēti 2012.gadā, daļa – 2013.gadā, kas ir labi vietējām biznesam, uzņēmēju atbalstam, uzskata vicemērs.

Kas attiecas uz neērtībām, kas varētu rasties projektu realizācijas gaitā, tās ir pārejošas. Vicemērs atzīmēja, ka pašvaldība centīsies pēc iespējas minimizēt šīs neērtības. Piemēram, realizējot A13 un Tramvaju uzņēmuma projektus tiek plānots neslēgt visu ielu, bet atstāt divjoslu kustību. Kā arī pārvietošanos pa pilsētu atvieglos Jātnieku, Smilšu ielas, jaunais viadukts, Valkas ielas pārbrauktuve uz Ruģeļiem. Pašvaldība uzstās, lai līdz 18.Novembra ielas rekonstrukcijas beigām netiktu slēgta Stacijas – Malu ielu pārbrauktuve.

V.Širjakovs apliecināja, ka pašvaldība ir paredzējusi vairākus momentus un ir gatava tikt galā ar grūtībām, kas varētu rasties vienlaicīgi realizējot projektu virkni.
 


Написать комментарий