Lai vasaras kafejnīca pilsētas centrā būtu pareizi ierīkota, dome iznomāja zemes gabalu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu iznomāt firmai «Pellston Nami» teritoriju Parādes, Cietokšņa un Rīgas ielu rajonā, kuras platība ir 973 m2 un kas pieguļ tirdzniecības centram „Solo”.

Būvniecības departamenta juriste Santa Pupiņa deputātiem paskaidroja, ka šajā zemes gabalā pašlaik atrodas autostāvvieta. Zeme, kas pieder pašvaldībai, tika iznomāta uz 5 gadiem bez apbūves tiesībām. Firma izteica lūgumu iznomāt zemi, kā arī lūdza nākotnē atļaut nopirkt zemes gabalu. Taču nopirkt zemi dome neatļāva. 

Tagad firma pati uzturēs stāvvietu, kas paliks pieejama un bezmaksas. Juriste atzīmēja, ka jau sen vajadzēja iznomāt zemi, jo pārsvarā stāvvietu izmanto tirdzniecības centra apmeklētāji. Turklāt, lēmums nosaka, ka nomnieks pašvaldībai maksās nomas maksu.

Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka iznomātajā zems gabalā kafejnīcas vadība vasarā organizēs vasaras kafejnīcu. Tā tiks pareizi noformēta no ekspluatācijas viedokļa, tiesa, tādēļ vajadzēs nedaudz (uz pāris vietām) samazināt autostāvvietas teritoriju. Vasaras kafejnīca varētu būt atklāta jau maijā.
 


Написать комментарий