Anastasija Grigorjeva nodrošina dalību Londonas Olimpiskajās spēlēs

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Daugavpils brīvās cīņas cīkstone Anastasija Grigorjeva svētdien Londonas Olimpisko spēļu atlases turnīrā Helsinkos izcīnīja otro vietu, garantējot sev dalību četrgades galvenajā sporta forumā.

Anastasija Grigorjeva pieaugušo līmenī pirmo reizi par sevi skaļa deva iemeslu runāt 2010. gadā, kad kļuva par Eiropas čempioni. Šogad viņa Eiropā bija otrā, taču tas vēl negarantēja dalību olimpiskajās spēlēs. Pirmajā atlases kārtā pasaules čempionātā viņa ieņēma 15. vietu, bet otrajā atlases kārtā Bulgārijā palika piektā. Trešo kvalifikācijas kārtu viņa izlaida, tādēļ Helsinkos bija pēdējā iespēja iegūt ceļazīmi uz Londonu.

Svara kategorijā līdz 63 kilogramiem (Eiropas čempionātos viņa starp laureātēm bija svara kategorijās līdz 55 un 59 kilogramiem) uz tatami devās 24 sportistes. Pirmajā kārtā Anastasija viegli pieveica Spānijas pārstāvi, pēc kā jau sīvākā cīņā pārspēja Itālijas sportisti.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās Grieķijas sportiste, kura tika uzvarēta ļoti sīkstā cīņā, bet pusfinālā Grigorjeva pārsteidzoši viegli pievarēja Kolumbijas cīkstoni. Vieta finālā garantēja dalību olimpiskajās spēlēs. Finālā, kas būtībā vairs neko neizšķīra, Nastja bija nedaudz vājāka par Polijas sportisti Moniku Mihaliku.

Londonā Daugavpili pārstāvēs divi sportisti – Anastasija Grigorjeva un Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika). Pēdējo reizi vasaras olimpiskajās spēlēs daugavpilieši startēja 2000. gadā.  


Написать комментарий