Parakstu vākšana referendumam par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem notiks arī ārzemēs

Parakstu vākšana referenduma rīkošanai par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem notiks ne vien Latvijā, bet arī ārzemēs, liecina šodien laikrakstā "Čas" publicētais kustības "Par vienlīdzīgām tiesībām" paziņojums.

Paziņojumā teikts, ka šāda kustības iniciatīva notikusi, jo arvien biežāk tā saņēmusi ārvalstīs dzīvojošo atbalstītāju lūgumus, izskaidrot par viņu iespējām parakstīties referenduma rīkošanai.

Iespēja parakstīties būs speciāli izveidotajās nodaļās Latvijas vēstniecībās Lielbritānijā un Īrijā.

Jau ziņots, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK iepriekš paudusi bažas, ka 9.maijā var tikt savākts nepieciešamais parakstu skaits, lai rosinātu referendumu par grozījumiem Pilsonības likumā, kas paredz pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem bez naturalizācijas pārbaužu kārtošanas jeb tā saucamo pilsonības nulles variantu.

Lai gan pie pieminekļa Uzvaras parkā 9.maijā pasākuma rīkotāji uzsver, ka tā laikā nav plānotas nekādas politiskās aktivitātes, šonedēļ Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) nāca klajā ar paziņojumu, ka pie pieminekļa plānots masveidā vākt parakstus tautas nobalsošanas ierosināšanai, lai pilsonība tiktu automātiski piešķirta visiem tiem nepilsoņiem, kuri to vēlas.

"Pasākuma laikā nav plānotas nekādas politiskās aktivitātes. Organizācija "9.maijs.lv" rīko atceres pasākumu ar plašu svinīgu programmu," norāda biedrība.

Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) norāda, ka nepilsoņu statusa problēmas risināšana vienmēr ir bijusi tās prioritāte kopš apvienības dibināšanas. Tomēr SC uzskata, ka galvenajam instrumentam ir jābūt parlamentāram darbam eiropeisku vērtību ievešanai Latvijā.

Vienlaicīgi SC ar sapratni uztver citas aktivitātes un atbalsta individuālu SC biedru iesaisti šajās aktivitātēs, šādu apvienības viedokli aģentūrai LETA pauda SC līdera Nila Ušakova pārstāve Anna Kononova.

Kabanovs iepriekš aģentūru LETA informēja, ka ir parakstījies par šāda referenduma ierosināšanu.


Написать комментарий