Gulbe: PVN samazinājumu savos maciņos reāli nejutīsim

foto diena.lv
foto diena.lv

“Viedokļi par Pievienotās vērtības nodokļa lielumu pasaulē ir dažādi. Es uzskatu, ka šobrīd nav nepieciešams samazināt PVN, jo procenta samazinājumu savos maciņos reāli nejutīsim”, šādu viedokli Dienas rītā pauda Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Viņa piebilda, ka samazināt nodokļus būs vienkārši, bet to paaugstināšana nepieciešamības gadījumā nekad nav vienkārša, sabiedrība to uztver ar protestiem, tāpēc nevajadzētu šobrīd pārsteigties ar PVN samazināšanu. Gulbe arī norādīja uz Igaunijas piemēru, kur pirmskrīzes periodā nauda uzkrāta, nevis iztērēta, ar to, acīmredzot domājot, ka valdībai šobrīd vajadzētu vairāk domāt par naudas uzkrāšanu, nevis tās tērēšanu, samazinot nodokļus.

Runājot par pārtikas cenām, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja tuvākajā laikā neprognozēja būtisku to kāpumu. Tiesa, cenas negaidīti var ietekmēt kāda pēkšņa dabas kataklizma. “Ražas ir labas, pienam ir pārprodukcija, bet mums ik pa brīdim uzrodas lietas, kuru dēļ cenas uzkāpj neadekvāti augstu. Piemēram, ažiotāžas dēļ uz lieldienām nepamatoti kāpa olu cenas,” norādīja Ingūna Gulbe.

Viņa atzina, ka Latvijā cenas neatšķiras no pārējās pasaules. Ik pa laikam ar dažādu spekulāciju un baumu palīdzību tiek mēģināts tās mākslīgi celt, bet jāsaprot, ka pārtikas tirgū konkurence visur ir ārkārtīgi liela, sacīja Gulbe, piebilstot, ka tiklīdz citur ir lētāk, mūsu pirgotāji pērk tur. 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий