Telpu īpašnieki nevēlas sadarboties ar parakstu vācējiem par pilsonības nulles variantu

foto ansar.ru
foto ansar.ru

Referenduma par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem iniciatori vakar, 9.maijā, saskārušies ar sev negaidītiem šķēršļiem - tiem nācies pamest trīs parakstu vākšanu vietas, kuru saimnieki lauzuši iepriekš panāktās vienošanās par telpu nomu.

Kā aģentūru LETA informēja parakstu vākšanas organizators kustības "Par vienlīdzīgām tiesībām" koordinators Andrejs Tolmačevs, viesnīcas "Maritim Par Hotel Riga" pārstāvis vakarā pirms parakstu vākšanas 9.maijā paziņoja, ka viesnīca atmaksās atpakaļ iepriekš iemaksāto naudu un šādas aktivitātes pie viņiem nevarēs notikt. Tolmačevs vakar izīrējis netālu no Uzvaras parka esošas ofisa telpas, taču pēc jau apmēram pusstundas organizatori aicināti pārtraukt savas darbības un pamest telpas, jo saimniece kategoriski iebildusi pret šo parakstu vākšanu.

Pēc tam izīrētas telpas viesnīcā "Radisson Blue Daugava Hotel", taču arī tās jau pēc pusstundas lika pamest, atdodot samaksāto naudu.

Tolmačevam radušās aizdomas, ka viņa telefona sarunas kāds noklausās, jo neviens nebija informēts par ofisa un "Radisson Blue Daugava" telpu izzīrēšanu. Parakstu vākšanas organizators gan neplāno ar šīm aizdomām vērsties tiesībsargājošajās institūcijās, jo "pat ministra Aināra Šlesera vēršanās pret telefonsarunu noklausīšanos neko nemainīja".

Pēc Tolmačeva teiktā, vakar, 9.maijā, izdevies savākt ap 50 parakstu. Kopumā par referenduma iniciēšanu ar mērķi nepilsoņiem automātiski piešķirt pilsonību parakstījušies apmēram 2500 pilsoņi. Līdz ar to mēneša laikā referenduma iniciēšanai savākti aptuveni 1000 paraksti.

Referenduma idejas iniciatoriem - kustībai "Par vienlīdzīgām tiesībām" -, neraugoties uz apsardzes firmas pretenzijām, vakar 9.maija svētku laikā izdevies izplatīt apmēram 20 000 skrejlapu par šodien un rīt Rīgā notiekošo parakstu vākšanu.

Parakstu vākšanas organizatori ziedojumos kopā ir saņēmuši apmēram 14 000 latu, no kuriem daļa ir izlietota reklāmas kampaņu organizēšanā un apmaksājot notāru izdevumus.


Написать комментарий