Daugavpilieši uzskata, ka pensionāram nav jāvada skola, bet direktors Šķinčs tam nepiekrīt

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Rīt visās Daugavpils skolās skanēs pēdējais zvans, kad 9. un 12.klašu beidzēji vēl jutīsies kā skolēni. Laiks skrien vēja spārniem un drīz vien bijušie skolēni ar smaidu un, iespējams, ar skumjām atcerēsies skolas gadus, klasesbiedrus, skolotājus un, protams, direktoru. Jo tieši direktors skolā ir galvenais organizators, vadītājs un iedvesmotājs, no viņa ir atkarīga izglītības kvalitāte.

Pēdējā laikā daudz tiek, ka skolas izglītības kvalitāte cieš no tā, ka skolu vada pensijas vecuma direktors. 

Gorod.lv pajautāja saviem lasītājiem, vai var direktors pensionārs palikt par skolas direktoru. Izrādījās, ka mūsu aptaujas lielākā daļa – 55% - uzskata, ka direktoram pensionāram jāiet prom, dodot ceļu jauniem speciālistiem, taču jāpaliek skolā kā skolotājam. 

Taču 42% mūsu respondentu uzskata, ka vecums nav šķērslis, lai vadītu skolu. Tāpat domā arī 17.vidusskolas direktors un pilsētas domes deputāts Ivars Šķinčs. Mūsu aptaujas rezultātus viņš komentēja šādi: «Es neuzskatu, ka vecums var būt iemesls, kādēļ varētu atlaist skolas direktoru. Galvenais, kas jāņem vērā, ir kā šis vadītājs strādā un kādi ir skolas panākumi. Gadās, ka dažiem jauniem cilvēkiem nav tādas enerģijas un darbaspēka kā pensijas vecuma direktoriem».

Jāatzīmē, ka Daugavpilī pašlaik skolas direktora amatā darbojas 5 vadītāji vecumā pēc 60 gadiem, kuri izņemot darba algu saņem arī pensiju.
 


Написать комментарий