2012.gada 17.maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

foto ludza24.lv
foto ludza24.lv

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 17.maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 36 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji:

- Par nelikumīgu Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanu Daugavpils pārvaldes Kaplavas robežapsardzības nodaļas robežsargi aizturēja 3 Gruzijas pilsoņus.
- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā un Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 3 Gruzijas un 1 Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.
- Ludzas pārvaldes Grebņevas robežkontroles punktā un Daugavpils pārvaldes Silenes un Pāternieku robežkontroles punktos robežsargi aizturējuši 1 Krievijas, 1 Baltkrievijas un 1 Ukrainas pilsoni, kuriem izceļojot no valsts konstatēti uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi.
- Ludzas pārvaldes Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no valsts 1 Latvijas pilsonim, jo persona atrodas policijas uzraudzībā un bez procesa virzītāja atļaujas nedrīkst izceļot no Latvijas.
- Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši izceļošanu no Latvijas 1 nepilngadīgai Latvijas pilsonei, jo jaunietei nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts.

Valsts iekšienē konstatēti 16 likumpārkāpēji:

- Veicot imigrācijas kontroles pasākumus, robežsargi par ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumiem aizturējuši 5 Krievijas, 4 Lietuvas, 3 Igaunijas, 2 Zviedrijas, 1 Izraēlas un 1 Ēģiptes pilsoni.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 8 pārkāpumus. 4 Lietuvas, 1 Krievijas, 1 Vācijas, 1 Polijas un 1 Latvijas pilsonis, atrodoties pierobežā vai ar transportlīdzekli šķērsojot valsts robežu, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.
 


Написать комментарий