Krievijā bruņojuma rūpnīcas darbiniekam piespriež astoņu gadu cietumsodu par spiegošanu

foto pravoman.ru
foto pravoman.ru

Krievijā piektdien tika piespriests astoņu gadu cietumsods bruņojuma rūpnīcas darbiniekam par slepenas informācijas nodošanu ārvalstu izlūkdienestam, vēstīja ziņu aģentūra "RIA-Novosti".

Sverdlovskas apgabala tiesa atzina Aleksandru Gņitejevu par vainīgu valsts nodevībā un piesprieda sodu, kuru viņš izcietīs stingra režīma kolonijā, teikts tiesas paziņojumā.

Notiesātajam arī jāsamaksā naudassods 100 tūkstošu rubļu (1763 latu) apmērā.

Ziņu avots tiesībsargājošajās iestādēs šomēnes pavēstīja aģentūrai "Interfax", ka Urālos esoša militāra objekta darbinieks ir apsūdzēts spiegošanā, jo izpaudis datus par Krievijas jaunāko no zemūdenēm palaižamo ballistisko raķeti "Bulava". Nav ziņu, kuras valsts labā viņš spiegojis.

Šī starpkontinentālā kodolspējīgā raķete tika izstrādāta, lai nomainītu raķešu arsenālu, kas Krievijā saglabājies no PSRS laikiem.

Gņitejevs šomēnes tika tiesāts Urālu pilsētā Jekaterinburgā, un prāva bija sabiedrībai slēgta. Tiesas interneta vietnē ir minēta viņa lieta, bet nav detalizētas apsūdzības.

Laikraksts "Komsomoļskaja pravda" šomēnes citēja dažu ziņu avotu teikto, ka Gņitejevs bijis inženieris rūpnīcā "Avtomatika" un saņēmis 50 tūkstošus ASV dolāru (27,5 tūkstošus latu) par to, ka nodevis ārvalstu izlūkdienestam šīs raķetes vienas sistēmas shēmas.

Krievijas varas iestādes parasti tur slepenībā militāros un drošības jautājumus, tostarp spiegošanas lietas.

Februārī tiesa Maskavā piesprieda 13 gadu cietumsodu par spiegošanu kosmonautikas inženierim, kurš bija nodevis ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) informāciju par stratēģisko raķešu izmēģinājumiem.

Pēdējos 10 gados daudzi no raķešu " Bulava" izmēģinājumiem bija neveiksmīgi, bet pagājušā gada beigās pēc vairākiem veiksmīgiem startiem šis projekts tika akceptēts.


Написать комментарий