Merkele noliedz, ka būtu rosinājusi Grieķijā rīkot referendumu par palikšanu eiro zonā

foto thepoliticus.com
foto thepoliticus.com

Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses pārstāve piektdienas vakarā noliedza Grieķijas premjerministra biroja apgalvoto, ka Merkele būtu ierosinājusi vienlaikus ar parlamenta vēlēšanām Grieķijā nākammēnes sarīkot arī referendumu par Grieķijas palikšanu eiro zonā.

"Ziņotais, ka kanclere ierosinājusi Grieķijas prezidentam Karolam Papulijam sarīkot referendumu, neatbilst patiesībai," sacīja Merkeles pārstāve.

Jau vēstīts, ka Grieķijas premjerministra birojs paziņoja, ka Merkele piektdien ierosinājusi, ka Grieķijā vienlaikus ar nākammēnes paredzētajām parlamenta vēlēšanām varētu notikt referendums par dalību eiro zonā, paziņoja Grieķijas premjerministra birojs.

Tomēr Grieķijas premjera birojs uzsvēra, ka izlemt, vai rīkot šādu referendumu, nav Grieķijas pagaidu valdības kompetencē.

Telefonsarunā ar Grieķijas prezidentu Karolu Papuliju Merkele "pauda savas domas, ka līdz ar vēlēšanām varētu notikt referendums par to, vai Grieķijas pilsoņi vēlas palikt eiro zonā", sacīts Grieķijas premjera biroja paziņojumā.

"Tomēr ir skaidrs, ka šis jautājums ir ārpus pagaidu valdības kompetences," norāda premjerministra Panajota Pikrammena birojs. Pikrammena valdības galvenais uzdevums ir sarīkot parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas 17.jūnijā.

Jaunas vēlēšanas tiek rīkotas, jo pēc 6.maijā notikušajām parlamenta vēlēšanām neizdevās izveidot valdību.

6.maija vēlēšanās lielus panākumus guva spēki, kas paziņojuši, ka nepildīs vienošanās par taupības pasākumiem ar starptautiskajiem aizdevējiem. Daļa aptauju liecina, ka 17.jūnija vēlēšanās šie spēki gūs vēl lielākus panākumus.


Написать комментарий