Polijas jaunieši Daugavpilī

2012.gada 21.maijā, patriotiskas misijas vadīti, Daugavpilī ieradīsies jaunieši no Polijas. Pasākums notiks ilggadīgā projekta "Kopīgi iepazīstam Mazurku Dombrovskego" ietvaros. Minētie jaunieši ceļo pa pasaules valstīm, kurās dzīvo poļu diasporas.

Reids „Pēc Himnas 2012 maršruta” ir ceturtais realizācijas etaps. Galvenais projekta mērķis ir popularizēt Polijas himnu, patriotiska jaunatnes audzināšana, nacionālas identitātes atmodināšana. Pateicoties dalībai vēsturiskajos konkursos, jaunieši iepazīstas ar Polijas vēsturi no dažādām pasaules malām, vietām, kas ir palikušas poļu nācijas atmiņās. Tādā veidā jaunie cilvēki apzinās kā Polijas vēsturei ir nepārtraukta saikne ar Eiropas vēsturi.

Maršruta Himna 2012 reida dalībnieki ir vēsturisko konkursu laureāti. Jauniešu reids ir apvienojies ar motociklistu reidu, kurā piedalīsies ap 50 motociklu.
Brauciens sākās Varšavā. Tad maršruts virziens būs Baltkrievija, Krievija, Latvija, Lietuva, tas tiks noslēgts izbraukuma sākumpunktā.

Daugavpilī reida dalībnieki ieradīsies 21.maija vakarā, apmeklēs Sv.Misi Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Ieņemšanas katoļu baznīcā, tiksies ar poļu diasporas pārstāvjiem. 22.maijā plkst. 10:00 reida dalībnieki pastāstīs par savu darbību skolēniem no J.Pilsudska Daugavpils Valsts Poļu ģimnāzijas un apmeklēs Slobutkas krustu, pēc kā dosies tālāk uz Lietuvu.


Написать комментарий