Krāsainie sapņi ir psihes traucējumu pazīme, bet mūsu aptaujas lielākā daļa tos redz

foto drlavanga.com
foto drlavanga.com

Zinātnieki ir aprēķinājuši, ka cilvēks pavada miegā vienu trešo savas dzīves daļu, ja viņš guļ tikai 8 stundas diennaktī. Nogulēto stundu skaits ir atkarīgs no nodzīvoto gadu skaita, kuru laikā cilvēks redz dažādus sapņus.

Izrādās, ka mūsu sapņu krāsas ir atkarīgas no veselības stāvokļa. Pēc ilgajiem izmeklējumiem amerikāņu zinātnieki konstatēja, ka tie, kas bieži redz krāsainos sapņus ir psihiatrisko slimnīcu potenciālie klienti.

Zinātnieki no Teksasas izpētīja 3 brīvprātīgo grupas vecumā no 25 līdz 50 gadiem – pirmajā grupā bija cilvēki ar diagnozi šizofrēnija, otrajā – cilvēki ar šīs slimības pārmantotajām pazīmēm, un trešajā – psihiski veseli cilvēki.

Eksperimenta laikā tika konstatēts, ka krāsainos sapņus pārsvarā redz cilvēki no pirmās grupas, tas ir cilvēki ar šizofrēniju. Veseli cilvēki pārsvarā redz melnbaltos sapņus. Tāpēc zinātnieki cilvēkiem, kuri regulāri redz krāsainos sapņus, ieteica padomāt par savu psihisko veselību.
Gorod.lv saviem lasītājiem uzdeva jautājumu – vai jūs redzat krāsainos sapņus? Godīgi sakot, ņemot vērā amerikāņu zinātnieku pētījumus, aptaujas rezultāti redakciju samulsināja.

Izrādījās, ka lasītāju vairākums (54%) pārsvarā redz krāsainos sapņus un tikai 7% redz „parastos” sapņus.
20% respondentu krāsainos sapņus redz ļoti reti. 9% respondentu neatceras sapņu krāsu gammu un 8% aptaujas dalībnieku vispār reti redz sapņus, jo ļoti cieši guļ.
Tāpēc izlemiet paši – uzticēties zinātnieku pētījumu rezultātiem vai viņi tāpat kā visi cilvēki arī kļūdās?


Написать комментарий