'Peugeot' izstrādājusi kompaktu sedanu '301'

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "Peugeot" izstrādājusi jaunu kompaktu sedanu "301", kas plašākai publikai tiks prezentēts septembrī notiekošajā Parīzes autoizstādē. Drīz pēc tam jaunais modelis nonāks arī tirdzniecībā visos pasaules tirgos.

"Peugeot 301" sedans ir 4,44 metrus garš, bet tā riteņu garenbāze sasniedz 2,65 metrus. Automobiļa dizains ieturēts "Peugeot 208" hečbeka "508" sedana stilā. "Peugeot 301" jau standartā tiks komplektēts ar četriem drošības spilveniem, ABS, braukšanas stabilizācijas sistēmu un ekstrēmās bremzēšanas asistentu.

Bāzes versijā "Peugeot 301" iegūs 1,2-litru trīscilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 75 zirgspēku jaudu un ir sajūdzams ar mehānisko vai robotizēto pārnesumkārbu. Tāpat būs pieejams 115 ZS jaudīgs 1,6-litru benzīna motors un tāda paša tilpuma dīzeļdzinējs ar 92 ZS. Jaudīgākais benzīna dzinējs būs sajūdzams arī ar automātisko transmisiju, bet dīzeļmotora versijā tas būs pieejams tikai ar mehānisko pārnesumkārbu.

"Peugeot 301" sedans tiks ražots kompānijas rūpnīcā Spānijā. Tirdzniecībā tas debitēs Turcijā, kur tas nonāks novembrī. Vēlāk tas būs pieejams arī Centrāl- un Austrumeiropas valstīs, kā arī Āfrikā, Tuvajos Austrumos un Latīņamerikā.


Написать комментарий