Pilsētas svētku priekšvakarā Daugavpils muzejā tika atklāta pilsētas suvenīru izstāde

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika izstādes „Daugavpils suvenīri” atklāšana.

Vicemērs Līvija Jankovska, kura atklāja izstādi, atzīmēja, ka suvenīri ir pilsētas neatņemamā daļa, jo viena no Daugavpils attīstības prioritātēm ir tūrisms. «Katrs, kas ceļo, vēlas iegādāties nelielu suvenīru kā piemiņas lietiņu. Mums ir prieks, ka mūsu pilsētā var iegādāties tik kvalitatīvus un skaistus suvenīrus. Suvenīri – tas ir stāsts par mūsu pilsētu un to bagāto vēsturi, tā ir iespēja saglabāt atmiņā patīkamus brīžus», - teica vicemērs. 

Pildspalvas, brelokas, krūzes, šķīvji, vāzes, pulksteņi, grāmatas, vannai un ķermenim domātā kosmētika, monētas ar pilsētas simboliku – tas nav pilns jaunās izstādes eksponātu saraksts. 

Izstāde tika atklāta Pilsētas svētku priekšvakarā, tāpēc daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs ļoti interesanti to apmeklēt. 

Līvijai Jankovskai parādīja pavisam «svaigu» eksponātu, dienu pirms tam nodrukātu kreklu ar gaidāmo pilsētas svētku emblēmu. 

Izstādes organizatori ir Daugavpils pilsētas dome, SIA „Latgales suvenīri”, SIA „Gartda”, SIA „Sa-ša group’”, SIA „Moris”, SIA „Valda”, Daugavpils Māla mākslas centrs u.c.
 



Написать комментарий