Daudzviet Latvijā naktī bijušas salnas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdienas naktī un agrā rītā daudzviet Latvijā bijušas salnas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā reģistrēta Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā - nulle grādu. Meteostacijās temperatūru mēra divu metru augstumā, un dažus centimetrus virs zemes skaidra laika un bezvēja apstākļos gaisa temperatūra var būt līdz pat pieciem grādiem zemāka.

Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem zemākā gaisa temperatūra fiksēta uz A8 šosejas starp Jelgavu un Olaini, kur termometra stabiņš apstājās pie +0,2 grādu atzīmes, kā arī uz Vidzemes šosejas Cēsu apkaimē, kur reģistrēti +0,9 grādi, savukārt uz A10 šosejas pie Ķemeriem gaiss atdzisa līdz +1,2 grādiem.

Latvijas lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija +2..+4 grādi, bet Vidzemes piekrastē un Ventspilī nekļuva vēsāks par +7 grādiem.

Ceturtdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidrs laiks, Kurzemē debesis apmācas, ievērojamu nokrišņu nav. Pūš lēns rietumu vējš, Kurzemē arī dienvidu vējš.

Rīgā spīd saule un rietumu, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu līdz četriem metriem sekundē. Gaisa temperatūra rīta agrumā galvaspilsētā pazeminājās vidēji līdz +4..+5 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +7,6..+7,9 grādiem Alūksnē, Priekuļos un Zosēnos līdz +14..+14,1 grādam Dobelē un Mērsragā. Ultravioletās radiācijas indekss Rucavā paaugstinājās līdz 5,1.


Написать комментарий