Rēzeknē ir sākusies Eiropas fondu apakškomiteju sēde

foto travelnews.lv
foto travelnews.lv

Šodien, plkst. 12.00 Rēzeknē ir sākusies Eiropas fondu apakškomiteju sēde. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs atklāja pasākumu, prezentējot klātesošajiem izsmeļošu aktuālo informāciju par realizējamajiem projektiem, kuru īstenošanai tika piesaistīti Eiropas fondu līdzekļi, un par nākotnes plāniem Rēzeknē.

Bartaševičs izteica pateicību sēdes organizatoriem un dalībniekiem par izraisīto interesi pret Rēzekni, kā arī uzsvēra šī pasākuma nozīmīgumu gan pilsētas, gan arī Latgales reģiona mērogā.

Latvijā katru gadu tiek rīkotas Eiropas Komisijas pārstāvju izbraukuma sēdes, kuru laikā tiek apspriesti dažādi jautājumi, tajā skaitā arī jautājums par no Eiropas fondiem piesaistīto līdzekļu izmantošanu projektu īstenošanai. Šoreiz par pulcēšanās vietu tika izvēlēta Rēzekne – pilsēta, kura aktīvi izmanto Eiropas fondu finansēšanas iespējas un realizē vērienīgus projektus. Līdz ar to sēžu dalībniekiem pavērsies iespēja klātienē novērtēt, cik veiksmīgi tiek izmantots Eiropas fondu finansējums.

Pasākumā piedalās aptuveni 100 dalībnieki, viņu skaitā Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO), Nodarbinātības, sociālo jautājumu un iekļaušanas ģenerāldirektorāta (DG EMPL), Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorāta, kā arī ES fondu vadošās iestādes, ES fondu atbildīgo iestāžu un sadarbības iestāžu, Valsts kases un citu institūciju pārstāvji.

Sēžu laikā ir paredzēts apspriest ļoti plašu jautājumu loku, piemēram, par ES fondu izvērtēšanu, ES direktīvu ieviešanu vides jomā, tiks prezentēta informācija par lielo projektu progresu satiksmes jomā, tajā skaitā par Latvijas ceļu kvalitāti un par Eiropas Komisijas jauniešu iniciatīvas ieviešanu Latvijā.

Vizītes ietvaros plānots, ka tās dalībnieki dosies apskatīt lielākos īstenojamos projektus, proti, Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru, kā arī Rēzeknes speciālas ekonomiskās zonas uzņēmumu „New Fuels”, kurš tikko sāka īstenot vērienīgu ražotnes paplašināšanas projektu.

31.05.2012 , 13:15

rezekne.lv


Написать комментарий