Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs necieš no apmeklētāju trūkuma

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Katras pilsētas tūrisma maršrutā tiek iekļauts vietējā muzeja apmeklējums. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam ir ar ko lepoties, jo izņemot pastāvīgas ekspozīcijas, ir daudz jaunu izstāžu, dažādu ekskursiju un citu pasākumu.

Pat neskatoties uz to, ka, saskaņā ar Gorod.lv aptaujas rezultātiem, vairākums respondentu Muzeju nakti pavadīja mājās, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju apmeklēja aptuveni 3 300 cilvēki.

Novadpētniecības un mākslas muzeja sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Juta Vorone pastāstīja, ka tas nenozīmē, ka pārējās dienās muzejam nav apmeklētāju. «Mācību gada beigās daudzi skolēni apmeklē muzeju, pēdējās divās nedēļās mums ir bijis daudz apmeklētāju.

Pašlaik daugavpiliešu un pilsētas viesu uzmanību piesaista autorleļļu izstāde. Parasti līdz ar vasaras sezonas sākumu pieaug muzeja apmeklētāju skaits, it īpaši ārzemju tūristu skaits. Ceram, ka arī gaidāmie Pilsētas svētki piesaistīs muzejā daugavpiliešus un pilsētas viesus», - paziņoja Juta Vorone.

Starp citu, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju tagad var apmeklēt ne tikai darbdienās, bet arī brīvdienās – sestdien un svētdien muzejs darbojas līdz plkst.18:00 un 16:00 attiecīgi. Taču, pēc speciālistes vārdiem, brīvdienās apmeklētāju nav daudz, darbdienās to ir daudz vairāk. Iespējams, pilsētnieki brīvdienas cenšas pavadīt nevis pilsētā, bet pie dabas krūts.

Kā arī mūsu muzejs piedāvā dažādas interesantas ekskursijas, tai skaitā, savas glabātuves apmeklējumu. Jāatzīmē, ka pavisam Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja fondos atrodas vairāk nekā 90 000 eksponāti, tāpēc ir ko aplūkot. Pavisam drīz muzejā tiks atklāta interjera izstāde «Pagātnes reveranss».

Tāpēc, ja jums ir vēlme apbrīnot skaistumu un uzzināt vairāk par mūsu pilsētas un novada vēsturi, droši dodieties uz mūsu muzeju, paņemot līdzi radus un draugus.

 


Написать комментарий