Daugavpils domi apmeklēja Mārtiņa Lutera apvienības ģenerālsekretārs no Vācijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien no rīta Daugavpils pilsētas domi apmeklēja Mārtiņa Lutera apvienības ģenerālsekretārs Dr.Rainers Štāls kopā ar mācītāju Dirku Stefensu un Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcās Daugavpils diecēzes bīskapu Einārs Alpi.

Mērs Žanna Kulakova savā runā atzīmēja, ka Daugavpils ir ļoti viesmīlīga pilsēta, kurā sadzīvo vairāku nacionalitāšu un reliģisko konfesiju cilvēki. Viesiem tradicionāli tika parādīta prezentācija par mūsu pilsētu, kurā ir daudz iespēju un kura svētajiem tēviem iepatikās.

Ģenerālsekretārs pastāstīja, ka viņš pirmo reizi ir Latvijā un viņš ir sajūsmā par Latgales dabu, kā arī par cilvēku labsirdību un atsaucību. Pēc doktora Štāla viedokļa, konstruktīvās savstarpējās attiecības, kas pie mums pastāv starp dažādu reliģisko konfesiju pārstāvjiem, ir sabiedrības stabilitātes būtisks faktors. Viņa vadītās organizācijas galvenais mērķis ir materiālās un metodiskās palīdzības sniegšana luterāņiem ārzemēs, tai skaitā Latvijas evaņģēliski luteriskajai baznīcai.

Bīskaps Alpe Gorod.lv pastāstīja, ka Ģenerālsekretāra vizīte ir liels gods gan Daugavpilij, gan Latvijai. Mārtiņa Lutera apvienība sniedz palīdzību nelielām draudzēm, palīdzot restaurēt draudžu ēkas un baznīcas, palīdz attīstīt dažādus projektus sociālajā jomā.

Tikšanās noslēgumā pilsētas vadība uzdāvināja viesiem suvenīrus, tai skatā Daugavpils monētu ar Baznīckalna attēlu, bet Rainers Štāls pateicās par dāvanām krievu valodā, kuru kādreiz bija mācījies skolā.



Написать комментарий