Bezmaksas tualešu Centrālajā parkā vairs nebūs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils Centrālais parks (Dzelzceļnieku parks) ir diezgan apmeklētā vieta, kurā vecāki ar bērniem apmeklē bērnu rotaļu laukumu, to apmeklē arī bērni no blakus esošajām skolām, kurās vasaras laikā tiek organizētas vasaras nometnes, apkārtnē dzīvojošas ģimenes.

Taču, kā kļuva zināms, parkā vairs nav bezmaksas biotualetes, bet invalīdiem domātā tualete ir slēgta. Pilsētniekiem piedāvā izmantot maksas komfortablas tualetes pakalpojumus, kas pirms neilga laika tika ierīkota parkā.

Komentējot šo situāciju, vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka parku apmeklē bērni no nometnēm, kas darbojas 3. un 9.vidusskolās, kurās ir tualetes. Bet, kā nepieciešamības gadījumā rīkoties pārējiem vecākiem ar bērniem, kas apmeklē parku, bieži vien neņemot līdzi naudu, vadība nepaskaidroja.

Portāls Gorod.lv pēc paskaidrojumiem griezās Komunālās saimniecības pārvaldē, kur mums paskaidroja, ka maksas tualetes Centrālajā parkā tika ierīkotas ar mērķi nodrošināt sanitāro tīrību attiecībā uz personām, kurām tualetes apmeklējums nav galvenā prioritāte. Kā arī maksas pakalpojuma ieviešana samazinās risku, ka tualetes tiks bojātas, izkrāsotas vai sadedzinātas.

Pēc DzKSU speciālistu domām, tualetes apmeklēšanas simboliskā maksa salīdzinājumā ar citām Latvijas pilsētām ir neliela, tāpēc netiek plānots ieviest bezmaksas tualetes.

Jācer, ka cilvēkiem, kas pavada laiku parkā kopā ar bērniem, atradīsies santīmi, lai apmeklētu maksas tualeti, bet bērniem būs interesantāk apmeklēt tualeti «ar biļetīti», nekā bezmaksas izmantot krūmus.



Написать комментарий