Aizdomās par Itālijas skolas spridzināšanu aiztur 68 gadus vecu vīrieti

foto unc.edu
foto unc.edu

Itālijas policija aizturējusi 68 gadus vecu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par sprādziena organizēšanu dienvidu pilsētā Brindizi, kur gāja bojā 16 gadus veca meitene, vēsta ārvalstu mediji.

Aizturētais 68 gadus vecais Džovani Vantadžato ir Lečes provinces Kopertino pilsētas iedzīvotājs, kam pieder degvielas uzpildes stacija. Pēc ilgstošas nopratināšanas aizturētais vīrietis atzinies sprādziena organizēšanā un pastrādāšanā.

Oficiālas informācijas par vīrieša motīviem skolas spridzināšanā nav. Pēc policistu vārdiem, aizturētais nav saistīts ar mafiju vai anarhistiem. Kā viens no motīviem nozieguma izdarīšanā tiek minēta "personīgā nepatika" pret skolas direktoru Andželo Rampino. Viņš žurnālistiem paziņojis, ka nevar noticēt tam, ka kāds viņam šādā veidā varētu atriebties.

Sprādziens pie skolas nogranda 19.maijā. Bojā gāja 16 gadus veca meitene Melisa Basi, bet vēl pieci cilvēki guva ievainojumus. Sākotnēji terora akta organizēšanā aizdomās turēta kreisi – radikālā organizācija "Sarkanās brigādes", kā arī mafijas klanu locekļi.

Sprādziens noticis īsi pirms mācību sākuma, kad daudzi audzēkņi nākuši uz skolu. Aizdomās turētais spridzekli esot iedarbinājis ar tālvadības pults palīdzību.


Написать комментарий