Spānijas premjers: banku glābšana stiprinās 'eiro uzticamību'

foto gazetaidea.com
foto gazetaidea.com

Eirozonas vienošanās par palīdzības aizdevuma piešķiršanu grūtībās nonākušajām Spānijas bankām stiprinās "eiro uzticamību", svētdien sacīja Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs.

"Vakar eiro uzticamība guva uzvaru," dienu pēc tam, kad eirozonas ministri bija vienojušies piešķirt Spānijai 100 miljardu eiro (70 miljardu latu) aizdevumu, lai tās bankas varētu segt zaudējumus, sacīja premjers.

Rahojs uzsvēra, ka Spānija nav pakļāvusies spiedienam no citu valstu un finanšu tirgus puses, kas, bažījoties par tās bankām un pieaugošajiem parādiem, palielināja Spānijas aizņemšanās izmaksas.

"Neviens pret mani nevērsa spiedienu, un, es nezinu, vai man tas būtu jāsaka, bet tas biju es, kurš izdarīja spiedienu kredītlīnijas iegūšanai," sacīja premjers, kurš vēl tikai pirms 13 dienām kategoriski noliedza, ka bankām būs vajadzīga glābšanas programma.

Rahojs arī norādīja - kopš viņa valdība decembrī pārņēma valsts vadību, ir novērsta nepieciešamība pēc plašākas valsts tautsaimniecības glābšanas programmas.

"Ja mēs nebūtu izdarījuši to, ko mēs pēdējo piecu mēnešu laikā esam izdarījuši, vakardienas priekšlikums būtu bijis Spānijas Karalistes glābšanas programma," norādīja premjers.


Написать комментарий