Par Obamu Somālijas teroristi sola desmit kamieļus

foto animalpictures5.info
foto animalpictures5.info

Somālijas teroristiskais grupējums "Aš Šabab" par ASV prezidenta Baraka Obamas atrašanu piesolījis desmit kamieļus, vēsta aģentūra AFP.

Mediji vēsta, ka šādi grupējums reaģējis uz Obamas paziņojumu, ka Amerika maksās 33 miljonus ASV dolāru (apmēram 15 miljoni latu) par "Aš Šabab" līderu notveršanu. ASV uzskata, ka grupējums ir atbildīgs par tūkstošiem somāļu nogalināšanu, solot par tās septiņiem līderiem atlīdzību.

Video paziņojumā kāds vīrietis, kurš sacījis, ka ir Fuads Mohameds Halafs, viens no organizācijas līderiem, ar ironiju atbildējis Baltā nama paziņojumam. "Tam, kurš sniegs informāciju par Obamas atrašanās vietu, kā arī par Bila Klintona sievas Hilarijas atrašanās vietu, es iedošu balvu," sacījis Halafs. Informāciju par ASV Valsts sekretāri Hilariju Klintoni viņi novērtējuši ar desmit gaiļiem un desmit vistām.

Savukārt saņemot informāciju par Obamu, tiek solīti desmit kamieļi. Mediji vēsta, ka to vērtība Somālijas tirgū varētu būt septiņi tūkstoši dolāru (apmēram trīs tūkstoši latu).

Halafs paziņoja, ka tā nav pirmā reize, kad "neticīgie maksā par musulmaņu nāvi" .


Написать комментарий