Tiks izstrādāts Daugavpils Ziemeļu industriālās zonas attīstības plāns

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu uzsākt izstrādāt detalizētu plānu, lai izveidotu ielas Ziemeļu industriālās zonas teritorijā Višķu ielā 21. Šim mērķim no neparedzēto izdevumu līdzekļiem tiks piešķirti 20 tūkstoši latu.

Iecerētā prezentācijas laikā deputātiem pastāstīja, ka valdība ir apstiprinājusi Latgales attīstības plānu, kas dod cerību, ka reģiona attīstībai tiks piesaistīti papildus līdzekļi. Šajā sakarā pašvaldība kā vienu no attīstības prioritātēm noteica Ziemeļu industriālās zonas attīstību.

Ziemeļu industriālā zona aizņem 60 hektārus, tajā atrodas 38 ēkas, kuras pašlaik ir pamestas. Teritorijas infrastruktūra ir degradējusi, ceļi ir sabojāti, komunikācijas nedarbojas. Šo un arī citu informāciju ir apkopojusi darba grupa, kas tika izveidota ar mērķi izpētīt situāciju un piedāvāt tās risinājuma variantus.

Dokumentācijas izstrādes gaitā tiek plānots precizēt atļauto teritorijas izmantošanu, sadalīt iecirkņus, lai izveidotu ielas, paredzēt jaunu ielu savienojumu ar esošajām, paredzēt zonas attīstībai nepieciešamās komunikācijas, teritorijas labiekārtošanas risinājumus, izstrādāt teritorijas lietošanas un apbūves noteikumus.

Pirmo plāna redakciju tika noteikts izstrādāt līdz oktobrim, pēc tam ir paredzēta publiskā apspriešana un tiks pieņemt lēmums.


Написать комментарий