Divās svētku dienās Daugavpilī bezmaksas tramvaju pakalpojumus izmantoja 51 455 pasažieri

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka divās dienās – 9. un 10.jūnijā, – Daugavpils Pilsētas svētku dienās pilsētas, tramvaji pārvadāja 51 455 pasažierus.

Kā zināms, par godu svētkiem brauciens pasažieriem bija bez maksas. Šo lielisku iespēju apmeklēt pasākumus, izmantojot sabiedrisko transportu, sestdien izmantoja 28 394 pasažieri, bet svētdien – 23 061.

Ē.Mekšs paziņoja, ka parasti sestdien TU pārvadā 7,3-7,8 tūkstošus pasažieru, svētdien, kad brauciens maksā 15 santīmus, - 8,3-8,5 tūkstošus, tas nozīmē, ka svētku dienās pasažieru plūsma bija 3 reizes lielākā. Ar šādu pilsētnieku un pilsētas viesu aktivitāti konduktori, kuriem šoreiz vajadzēja skaitīt santīmus, tika galā. Taču pagaidām nav zināms, kādu darba algu viņi saņems. Pēc Ē.Mekša vārdiem, vēl tiks lemts jautājums, vai viņi saņems savus likumīgus 2 procentus no pārdoto (izsniegto) biļešu skaita.

TU vadītājs arī pastāstīja, ka pēc konduktoru vārdiem, neskatoties uz to, ka vagoni, kuru bija vairāk nekā parasti, bija pārpildīti, pasažieri bija ļoti apmierināti ar bezmaksas braucienu. Pēc Ē.Mekša vārdiem, uzņēmuma darbībā svētku brīvdienās īpašu starpgadījumu nebija, tāpēc šāda veida praksi var izmantot arī nākotnē.

Nākamreiz Daugavpils sabiedriskajā transportā bezmaksas brauks cilvēki vecumā Starptautiskajā veco ļaužu dienā 1.oktobrī, un invalīdi - Starptautiskajā invalīdu dienā 3.decembrī.

Informācija par pasažieru plūsmu svētku dienās Daugavpils autobusu parkā pagaidām tiek apkopota.


Написать комментарий