Četri pazīstami Siguldas mūziķi izveidojuši grupu ‘Gūtmans’

foto laiki.lv
foto laiki.lv

Četri siguldieši – mūziķi - Zigfrīds Muktupāvels, Gints Sola, Andris Alviķis un Kārlis Alviķis - vienojušies mūzikas grupā "Gūtmans" un klausītājiem piedāvā dziesmu "Tu aizgāji", portālu "Delfi" informē grupas menedžere Dace Pleša.

Klavieres, divas akustiskās ģitāras, kontrabass un balss veido šīs grupas skanējumu un estrādes dziesmas, kas skanēja latviešu valodā 20.gadsimta piecdesmitajos, sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados – īpašu repertuāru.

"Gūtmans" aicina atcerēties vai no jauna iepazīt dziesmas no latviešu estrādes mūzikas zelta laikmeta, jo pēdējo desmitgažu tradīcija radīt arvien jaunas dziesmas ir izveidojusi situāciju, ka daudz kas, kas ir bijis pirms tam, tiek aizmirsts, norāda Pleša.

"Ja mums izdosies dot otru dzīvi kaut vienai no mūsu spēlētajām dziesmām, tad mēs būsim gandarīti, ka šis darbs nebūs bijis veltīgs" norāda grupas mūziķi.

"Gūtmans" Siguldas studijā ir ierakstījuši 15 dziesmas, kuru autori ir Elga Īgenberga, Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Arvīds Žilinskis, Lolita Vambūte, Alnis Zaķis, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls un citi komponisti.

Pavisam drīz šīs dziesmas tiks apkopotas albumā.


Написать комментарий