Delegāciju no Paņevežas interesēja iespējas, deputātu algas un domes struktūra

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpilī atrodas lietuviešu pilsētas Paņevežas domes delegācija, tai skaitā pilsētas mērs Vitālijs Satkevičs (Vitalijus Satkevičius). Viesu vienas dienas vizīte sākās ar pilsētas domes apmeklējumu, kur viņi tikās ar visiem vicemēriem un dažiem deputātiem.

Tā nav pirmā Paņevežas mēra vizīte Daugavpilī. Februārī viņš jau apmeklēja mūsu pilsētu kā Starptautiskās tūrisma konferences dalībnieks un viņam radās vēlme iepazīstināt savus kolēģus deputātus ar mūsu iespēju pilsētu. Šodienas vizītes ietvaros kopā ar Paņevežas mēru atbrauca vicemērs un pilsētas Padomes 6 locekļi.
Pēc vicemēra Vitālija Azareviča runas lietuviešiem tika parādīta prezentācija par iespēju pilsētu krievu valodā, kura bija arī šīs tikšanās valoda. Viesiem palika labs iespaids no prezentācijas, viņi pastāstīja, ka pabraukājās pa Daugavpili un ir sajūsmā, ka pilsēta ir skaista un sakopta, patika arī Daugavas skaistums.

Vitālijs Satkevičs (Vitalijus Satkevičius) un viņa kolēģi mūsu vadībai uzdeva daudz jautājumu. Viņi interesējās ne tikai par domes struktūru, partijām, opozīciju, komisiju un komiteju darbību, bet arī par deputātu algām, par to, vai deputātu vidū ir sievietes un cik daudz to ir. Vicemēri centās sīki atbildēt uz jautājumiem un piedāvāja turpināt diskusiju pusdienlaikā.

Paņevežas mērs pastāstīja, ka pašvaldības galvenais vadības orgāns ir Padome, kurā kopā ar mēru un diviem viņa vietniekiem darbojas vēl 31 deputāts no 8 partijām un kura pakļautībā atrodas 7 komitejas. Katrs Padomes loceklis ik mēnesi saņem 300 litus kā kompensāciju par degvielu, telefona sarunām utt. Paņevežā ir 103 000 iedzīvotāji, darbojas 64 izglītības iestādes, tai skaitā 30 bērnudārzi, Mākslas, Mūzikas un Dabas skolas. Kā arī pilsētā darbojas vairāki teātri – operetes, jauniešu, leļļu un Dramatiskais teātris. No jūnija sākuma līdz septembrim visi pilsētas iedzīvotāji piedalās projektā „Tiksimies piektdien!”, kura ietvaros notiek tirdziņi, koncerti, tiek demonstrētas filmas zem klājas debess, notiek daudzi citi interesanti pasākumi.

Lietuviešu viesiem šodien ir paredzēta ļoti daudzveidīga programma – viņi apmeklēs Daugavpils teātri, Kultūras pili, Olimpisko centru un mūsu pilsētas pērli – Cietoksni.



Написать комментарий