Līvija Jankovska: Sakarā ar bīstamu tuvību Visaginasai ir jābūt atvieglojumiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Iespējamā atomelektrostacijas būvniecība lietuviešu Visaginasā, Daugavpils tiešā tuvumā, uztrauc gan pilsētniekus, gan pilsētas vadību. Jo avārijas gadījumā mēs nonāksim 30 km „atsvešināšanas zonā”, no kuras diennakts laikā ir jāevakuē visi iedzīvotāji.

Portāls Gorod.lv griezās šajā sakarā pēc komentāriem pie vicemēra Līvijas Jankovskas.

«Es uzskatu, ka Daugavpilij ir jāapzinās, ka tuvība Visaginasai nosaka pilsētnieku dzīves un drošības īpašus apstākļus.

Pasaules prakse liecina, ka sakarā ar nopietnu risku, kas ir saistīts ar AES, ir jābūt atvieglojumiem. Kādreiz Ignalinas rajonā elektroenerģijas maksa vienmēr bijusi par 30-50% zemāka, nekā citās pašvaldībās. Tā kā mēs atrodamies 30 km zonā, sarunai ir jābūt nopietnai. Par to ir jārunā Latgales pašvaldībām, un, protams, Daugavpilij», - ir pārliecināta Līvija Jankovska.

Atgādināsim, ka pavisam nesen Latvijas prezidents Andris Bērziņš savā intervijā Pirmajam Baltijas kanālam paziņoja, ka mūsu valsts pievienosies AES būvniecībai lietuviešu Visaginasā, ja tas būs komerciāli izdevīgi.

Neskatoties uz to, ka ir izskanējusi informācija par Latvijas iesējamajām daļām šajā projektā, oficiāli mūsu valsts pagaidām nav droša par piedalīšanos būvniecībā.


Написать комментарий