Aglonā aizdegas dzīvoklis

foto bradwhitt.com
foto bradwhitt.com

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 16.jūnija plkst. 6:30 līdz 18.jūnija plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 114 izsaukumus. Kopumā dzēsti 43 ugunsgrēki, veikti 60 glābšanas darbi, bija arī 11 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, portālam gorod.lv paziņoja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Svētdien, plkst. 10:21, VUGD saņēma informāciju, ka Aglonā, Jaudzemu ielā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē deg siena, griesti un mēbeles 3m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 65 gadus vecs vīrietis.

Sestdien, plkst. 16:20, VUGD saņēma informāciju, ka Vaiņodē, Ceriņu ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 20m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 76 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts.

Šonakt, plkst. 02:58, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolnieku novada Garozā bijušā kluba ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu koka ēka jau deg ar atklātu liesmu un griestu pārsegums vietām ir iebrucis. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt piebūvēto divstāvu ēku, kurā atrodas bibliotēka un citas iestādes, un divu metru attālumā esošo angāru. Kopējā ugunsgrēka platība bija 275m2, dega vienstāvu ēkas jumta pārsegums, sijas un koka karkass ar skaidu pildījumu. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās Jelgavas un Iecavas ugunsdzēsēji glābēji.


Написать комментарий