Ž.Kulakova par tikšanos ar E.Sprūdžu: Mūsu uzņēmējiem tiek veltīts par maz apsolītās uzmanības

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā mēs jau ziņojām, šodien, 18.jūnijā, Daugavpils domē notika tikšanās, kurā piedalījās Latgales pašvaldību vadītāji, Latgales plānošanas reģiona pārstāvji un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Pēc tikšanās tās dalībnieki paziņoja, ka tika saņemtas atbildes uz jautājumu daļu sakarā ar Latgales attīstības plānu, bet daudzi jautājumi tā arī palika bez atbildēm, tāpēc tika nolemts turpināt darbu, kas ir vērsts uz plāna realizācijas sekmēšanu.

Kārtējā preses konferencē tikšanās rezultātus komentēja Daugavpils mērs Žanna Kulakova, kura atzīmēja, ka tika izskatīti daudzi jautājumi, taču pie kāda viena risinājuma viņi nenonāca. Mērs paskaidroja, ka piektdien radās jauni priekšlikumi un kritēriji, kuri pašlaik tiek izvērtēti.

Pēc mēra vārdiem, izskatīšanas procesā paliek plāna realizācijas divi varianti – pretendēt uz konkrētu summu vai piedalīties konkursos uz piedāvāto kritēriju pamata. Starp citu, pašvaldību vadītāji iesniedza savus papildus priekšlikumus attiecībā uz novērtējumu kritērijiem.

Ž.Kulakova pastāstīja, ka tikšanās laikā ministram paziņoja, ka mūsu uzņēmējiem tiek pievērsts par maz apsolītās uzmanības. Mērs konstatēja, ka pašlaik ir grūti sadarboties ar Ekonomikas ministriju, kura ir apkopojusi informāciju par pašvaldības un uzņēmēju vēlamajiem projektiem un atbildi pagaidām nav sniegusi. Šajā sakarā tika nolemts turpināt darbu un lūgt Finanšu ministrijas paskaidrojumus par reģiona atbalsta nodrošināšanu.


Написать комментарий