Ž.Kulakova: Savu „pret” AES būvniecībai mēs diemžēl nepateicām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā laikā daudzi eksperti izsaka savu viedokli par to, ka ar Visaginas AES būvniecību saistītie lēmumi kļūst ļoti politiski. Par to, ka Latvija piedalīsies atomelektrostacijas būvniecībā oficiāli nav paziņots, taču visbiežāk par AES runā kā par reālu perspektīvu.

Kārtējā preses konferencē Daugavpils mērs Žanna Kulakova paziņoja, ka jautājums par Visaginas AES līdz galam nav skaidrs. «Ir ļoti žēl, ka publiskā apspriešana jau ir notikusi 2008.gada oktobrī, un mūsu pilsētas un Daugavpils novada iedzīvotāju aktivitāte bija zema, kaut arī bija iespēja ietekmēt minētā projekta realizāciju. Iespējams, ka zema aktivitāte bija saistīta ar to, ka tā laika ekonomiskajā situācijā cilvēki īpaši neticēja tāda mēroga būvniecības iespējamībā. Savu „pret” AES mēs diemžēl nepateicām», - atzīmēja mērs.

Ž.Kulakova arī paziņoja, ka AES būvniecības gadījumā pašvaldībai vajadzēs izstrādāt dažāda veida dokumentus un plānus, risināt drošības jautājumus. Turklāt pilsētai būs svarīgs Daugavpils un novada iedzīvotājiem domāto noteikto atvieglojumu saņemšanas jautājums.

Mērs konstatēja, ka mūsu reģionam, iespējams, būs nepieciešams papildus pilsētnieku veselībai un vides aizsardzībai domātais finansējums. «Esam informējuši prezidentu, ka mūsu teritorijai ir jāpievērš īpaša uzmanība, un mēs pretendējam uz noteiktajiem atvieglojumiem un garantijām no valsts puses», - atzīmēja Daugavpils mērs.

Pašvaldības pārstāvji sakarā ar AES būvniecības tēmu sazinājās ar Daugavpils universitātes rektoru, kurš ir gatavs aktīvi iekļauties programmā un piedāvāt savus pakalpojumus zinātniskajos pētījumos, kas ir obligāti AES būvniecības gadījumā.


Написать комментарий