Daugavpils novada iedzīvotāji Līgo svētkus sāks svinēt jau piektdien

foto lid.lv
foto lid.lv

Tuvojas jautrie vasaras Līgo svētki, kuri mūsu valstī jau sen tiek uzskatīti par tautas svētkiem. Tos svin ne tikai latvieši, bet arī gandrīz visu valstī dzīvojošo nacionalitāšu pārstāvji. Daugavpilī vasaras saulgriežu svētki jau otro gadu tiks svinēti Stropu estrādē ar tirdziņu, tautas kolektīvu koncertu, lielo Jāņu ugunskuru, alu un sieru.

Daugavpils novads arī nepaliek malā un dažādu pagastu iedzīvotājiem piedāvā iespēju jautri pavadīt tradicionālos tautas svētkus.

20.jūnijā, Vaboles pagastā plkst.14:00 uzstāsies etnogrāfiskais ansamblis „Vabaļis”. Bet Medumu pagasta padomes telpās jau darbojas Jāņu svētkiem veltītā fotoizstāde.
Novadā svētki ir cieņā, tāpēc Līgo svētkus sāks svinēt jau piektdien, 22.jūnijā. Plkst.19:00 Līgo svētkus svinēs Demenes kultūras namā, bet plkst.21:30 Dubnas ciemā notiks Jāņu ielīgošana un zaļumballe kopā ar Ģitu Muižnieci.

Plkst.20:00 visi Maļinovas iedzīvotāji tiek aicināti ielīgot Jāņus ciema galvenajā laukumā, bet plkst.21:00 visi pulcēsies Kalupes pagasta stadionā.
Naujenes pagasta Kraujas ciemā plkst.22:00 sāksies svinīgā diskoballe, arī Nīcgales Tautas namā pulcēsies visi, kas vēlas nosvinēt Līgo svētkus. Silenes klubā notiks konkurss „Līgo ziedi”, bet laukumā pie Višķu pagasta ēkas svētkus ielīgos kopā ar kolektīvu „Magones” un „Dzīvīte’ senioriem.

23.jūnijā svinēšana notiks Ambeļos, Biķerniekos, Demenē, Laucesā, Medumos, Salienā u.tt. Apmeklētājus gaidīs amatnieku tirdziņi, tautas radošo kolektīvu uzstāšanās, un, protams, Jāņu ugunskurs, tradicionālais siers, alus un lieliskais noskaņojums.

Sīkākā informācija par Līgo svētku pasākumiem Daugavpils novadā var uzzināt ŠEIT


Написать комментарий